septembrie 2018
Revista Scena.ro
Teatrul Naţional Radiofonic şi revista Scena.ro vă propun o serie de dezbateri critice despre lumea românească de azi, teatrală şi din afara scenei, aşa cum o văd şi comentează creatori de teatru invitaţi la microfon, din toate generaţiile.

Dincolo de scenă există o lume în care actorii îşi trăiesc viaţa de fiecare zi - fac alegeri personale şi profesionale, îşi apără (sau nu) integritatea morală, acţionează şi iau atitudine (sau nu) pentru apărarea propriilor idei şi principii de viaţă. Îi vezi pe scenă, le admiri spectacolele, dar ştim oare ce cred ei despre lumea în care trăim cu toţii?

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de existenţă a revistei Scena.ro, Podcastul Scena.ro propune o serie de discuţii esenţiale cu unii dintre cei mai cunoscuţi şi interesanţi creatori de teatru români, din toate generaţiile. O dată la două săptămâni vom aborda teme de dezbatere a căror relevanţă trece dincolo de scenă şi vom căuta răspunsuri la întrebări pe care poate ni le-am pus cu toţii la un moment dat.

Cele 6 episoade pe care vi le propunem acoperă realităţi sociale, profesionale şi personale trăite în cei aproape 30 de ani de la schimbarea de regim din 1989, din perspectiva profesioniştilor scenei de la noi, care au traversat şi ei acest "şantier în construcţie" al tranziţiei.

Începând de marţi, 28 august 2018, puteţi asculta primul episod cu tema "A fi sau a nu fi independent" discutată cu regizoarea Catinca Drăgănescu şi cu actorul şi regizorul Florin Piersic jr.


Podcastul Scena.ro este disponibil pe website-ul revistascena.ro, în contul de soundcloud al revistei: soundcloud.com/revistascenaro sau pe site-ul Radio România eteatru.ro/#art-index/scenaro-podacast/4791

Podcastul Scena.ro este moderat de criticii de teatru Cristina Modreanu, redactoarea şefă a revistei Scena.ro şi Oana Cristea Grigorescu, redactor la Radio România şi este produs de ARPAS şi Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul proiectului Arhiva Scena.ro-resurse culturale disponibile online, finanţat de AFCN.

"Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării."

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus