Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Hermitage -The Power of Art la Happy Cinema Bucureşti din 24 octombrie 2019


octombrie 2019
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Documentarul Hermitage: The Power of Art rulează din 24 octombrie 2019 la Happy Cinema Bucureşti din Liberty Center. Toni Servillo ne va conduce într-o călătorie prin unul dintre cele mai iubite şi vizitate muzee ale lumii în magicul Sankt Petersburg.

 
Regizat de Michele Mally, după un subiect de Didi Gnocchi, care a scris şi scenariul împreună cu Giovanni Piscaglia, documentarul este produs în colaborare cu Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg şi prezintă poveştile şi evenimentele care s-au petrecut pe coridoarele muzeului şi pe străzile oraşului: de la înfiinţarea sa de către Petru cel Mare la splendoarea din timpul Ecaterinei cea Mare, de la triumful lui Alexandru I împotriva lui Napoleon, la revoluţia din 1917 şi până în prezent.

Imaginile spectaculoase îi vor conduce pe spectatori prin interiorul magnific al Muzeului şi Palatului de Iarnă, la Teatru, la Logiile lui Rafael, la galeria cu portretele eroilor războiului din 1812. În interiorul muzeului Hermitage, grandoarea artei europene poate fi trasată, de la Leonardo la Rafael, de la Van Eyck la Rubens, la Tiţian şi Rembrandt, în timp ce în afara zidurilor, istoria se înfiripă prin locuri pline de amintiri. Dar legenda Sankt Petersburg-ului este transmisă şi prin poeme, poveşti şi romane care i-au portretizat farmecul de-a lungul secolelor.

Pentru a evidenţia dezvoltarea urbană şi arhitecturală a oraşului, Sankt Petersburg va fi prezentat în rolul său din timpul zilei, precum şi în splendoarea din timpul nopţii, cu Bulevardul Neva, peisajul de la malul apei, podurile, complexul Hermitage, Călăreţul de Bronz, statuile lui Puşkin, Ecaterina cea Mare, Gogol, cu vilele de pe malul canalelor, cu muzica şi opera marilor arhitecţi italieni, precum Trezzini, Rastrelli şi Quarenghi, care au desenat conturul orizontului.

Tarif unic la Happy Cinema Bucureşti: 26 lei / Bilete: www.happycinema.ro
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Rebelii Cehoslovaciei - înainte şi după - la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Bilet de iertare, debutul în regie de film al actriţei Alina Şerban, pe marile ecrane din Bucureşti, Comunicat de presă
 La braţ cu Havel, Pavek şi Otik la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 O bulă de libertate atipică în Cehoslovacia - Documentary Mondays şi Fiction Tuesdays la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Serialul Umbre se vede la TNT din 5 noiembrie 2019, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer