Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Concursuri

Eşti adolescent şi #staiacasa? - (În)scrie-ţi piesa la New Drama şi ea poate deveni spectacol!


martie 2020
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul Excelsior te provoacă să scrii! Au mai rămas două săptămâni în care adolescenţii din întreaga ţară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie New Drama dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Termenul limită pentru aplicaţii este 30 martie 2020.

Ce trebuie să faci?

Scrie o piesă într-un act şi trimite-o pe adresa de e-mail [email protected]teatrul-excelsior.ro împreună cu o scrisoare prin care să îţi motivezi participarea la concurs.
Textele înscrise vor fi jurizate de profesionişti din domeniul teatrului. În urma selecţiei, şase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câştigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului Excelsior, în stagiunea 2020 - 2021.

Etapele desfăşurării concursului New Drama:

Înscrierea textelor în concurs (deadline: 30 martie 2020), jurizarea şi desemnarea celor 6 texte finaliste (27 aprilie 2020).

Un atelier de scriere dramatică pentru cei şase finalişti, susţinut la Teatrul Excelsior de un dramaturg reputat (29 - 31 mai 2020).

Spectacole-lectură pe baza celor şase texte finaliste, cu participarea unor regizori şi actori profesionişti, în urma cărora juriul va desemna piesa câştigătoare (3 octombrie 2020).

Textul câştigător devine spectacol, montat la Teatrul Excelsior în stagiunea 2020-2021.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum şi alte informaţii utile se găsesc pe website-ul Teatrului Excelsior: https://www. teatrul-excelsior.ro/new-drama/#.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul Excelsior, New Drama a ajuns în 2020 la cea de-a VI-a ediţie şi se adresează tuturor tinerilor pasionaţi de teatru şi îi încurajează să îşi dezvolte imaginaţia prin însuşirea şi dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Toate articolele despre Concursuri


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Open Call la Reactor de creaţie şi experiment, Cluj - Drama 5, 2020 , Comunicat de presă
 Teatrul de Comedie lansează înscrierile pentru Concursul de Comedie Românească, 2020, Comunicat de presă
 Teatrul Tineretului caută un nou text de dramaturgie contemporană pentru #SafeSpoTT, 2019, Comunicat de presă
 #SAFESPOTT, 2019, o nouă rundă: căutăm regizor, Comunicat de presă
 Concurs de proiecte - 9G la TNB, 2019, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Concursuri


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer