septembrie 2020
Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2020
Astra Film Festival face valuri în Gala de Decernare a Premiilor, duminică, 13 septembrie 2020, începând cu ora 18:00, la Scena Lac din cadrul Muzeului Astra. Publicul va fi primit cu un show spectaculos oferit de artistul Adrian Naidin, din barcă. De asemenea vor fi acordate Premiile din Competiţia România: Premiul pentru regie, Premiul pentru cel mai bun film şi Premiul publicului. La final, spectatorii vor avea ocazia să facă fotografii din bărcile care au făcut valuri în cea de-a 27-a ediţie a Astra Film Festival. Accesul la Gală este liber, cu rezervare pe site, în limita locurilor disponibile.

Pentru rezervări: eventbook.ro/bilete-astra-film-festival-2020-gala-inchidere-concert-naidin.


Ultima zi a festivalului va include, de la ora 17:00, tot pe Scena Lac, un concert susţinut de artista Ana Coman, iar după Gală va avea loc o proiecţie-reverenţă (filmul Transalpina, Drumul Regilor) oferită cadrelor medicale, aflate de şapte luni în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

"Ediţia 2020 a fost şi pentru mine una surprinzătoare, deşi credeam că nimic nu mă mai poate surprinde, după 27 de ani de festival. Răspunsul publicului, care a venit în număr atât de mare şi a respectat atât de matur şi de civilizat regulile la care ne-a obligat pandemia, a fost emoţionant. Mă aştept să ne întâlnim în număr mare şi la Gala de decernare a Premiilor şi mă bucur mult că putem oferi o proiecţie-reverenţă cadrelor medicale", a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al festivalului.

Ce oferă Astra Film Festival în ultimul weekend

Ziua de sâmbătă, 12 septembrie 2020, începe la ora 13:00 la Amfiteatru, Muzeul Astra, cu Gastro@Astra - Prezentarea câştigătorilor din 2020 ai competiţiei Food Film Menu, şi continuă în acelaşi loc cu un film nominalizat la Premiul Publicului -Aşteptaţi răspunsul operatorului (Pavel Cuzuioc - Austria, 2020 • 85′), urmat de Q&A. De la ora 18:00, ne mutăm în Târgul de ţară pentru un alt film nominalizat pentru Premiul Publicului - Lemn (Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst, Ebba Sinzinger - România, 2020 • 95′), despre afacerea globală a defrişărilor ilegale.

De la ora 20:00, avem de ales între premiera naţională Cursuri de iubire (Malgorzata Goliszewska, Kasia Mateja - Polonia, 2019 • 75′), difuzată în Piaţa Mică, premiera mondială de la Terasa cu flori, Centrul cultural Ion Besoiu - Tamás Barta - Grăbeşte-te, mama te aşteaptă acasă (Eszter Hajdu - Ungaria, Portugalia, 2020 • 85′) - film nominalizat la Premiul Publicului, şi un alt film-eveniment, nominalizat pentru Premiul Publicului: 30 de ani şi 15 minute (Ştefan Mandachi - România, 2020 • 95′), urmat de o discuţie vie cu Ştefan Mandachi (#şîeu).

Ziua de duminică, 13 septembrie 2020, începe la Muzeul Astra (Amfiteatru) cu versiunea scurtă, care poate fi vizionată de minori, a filmului În plasa prădătorilor sexuali (Vít Klusák, Barbora Chalupová - Cehia, Slovacia, 2020 • 63′). Apoi, publicul este aşteptat la Scena Lac la concertul plin de emoţie al Anei Coman (17:00). Urmează mult aşteptatul moment al Galei de decernare a Premiilor (de la 18:00) şi concertul spectaculos al lui Adrian Naidin.

Pe Scena Lac va avea loc o proiecţie-reverenţă pentru cadrele medicale, care sunt aşteptate cu mult respect la toate evenimentele din cadrul Astra Film Festival, inclusiv la Gala de decernare a Premiilor. Filmul care va rula cu această ocazie este Transalpina, Drumul regilor (Dumitru Budrala - România, 2017 • 41′).

În acelaşi timp, de la ora 20:00, publicul este aşteptat în Piaţa Mică pentru filmul Până la adânci bătrâneţi (Tatjana Bozic - Croaţia, Olanda, 2014 • 83′), despre o regizoare care îşi vizitează cinci foşti iubiţi pentru a descoperi de ce poveştile ei de dragoste se sfârşesc prost, respectiv la Terasa cu flori, Centrul cultural Ion Besoiu, Sibiu, pentru Josefin & Florin (Ellen Fiske, Joanna Karlberg - Suedia, 2019 • 77′).

Biletele pentru AFF2020 sunt puse în vânzare on-line (https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival) şi la casieriile AFF aflate la intrarea în Muzeul Astra (str. Pădurea Dumbrava 16) şi în Piaţa Mică nr 11 (la intrarea în sediul Astra Film), respectiv la Centrul Cultural Ion Besoiu (str. E. Cioran 1-3) - doar pentru filmele programate la Terasa cu flori.

Astra Film Festival 2020 este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, cu sprijinul Consiliul Judeţean Sibiu, al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu şi al Uniunii Cineaştilor. Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Sponsori: Kaufland, HBO, Cinelab, Sonne Sibiu, Sibiu 100%
Partener de comunicare: PiArt Vision
Parteneri media: Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Radio România Cultural, RFI, TV5 Monde, Libertatea, HotNews, Ziare.com, News.ro, Newsweek, Vice, PressHub, Euractiv, Cineuropa, Film New Europe, All about Romanian Cinema, MovieNews, Films in frames, Cinemagia, Filmtett, LiterNet, Ziarul Metropolis, Avantaje, IQads, Smark, Suplimentul de cultură, Observator cultural, Zile şi nopţi, Revista Transilvania, Capital Cultural, Sibiu 100%, Turnul sfatului, Tribuna, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermanstadter Zeitung.


Descarcă programul Astra Film Festival 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus