august 2020
Articole diverse
În fiecare zi de miercuri, de la ora 21:00, în perioada 5 August - 23 Septembrie 2020, Happy Cinema şi Caro Cultura vă invită să vizionaţi documentare despre artă în aer liber la Hotelul Caro (Blvd. Barbu Vacarescu, 164A, Bucuresti). Biletele se pot achita exclusiv online pe happycinema.ro şi costă 26 de lei.
 
În luna august puteţi viziona:
 
5 august: Hermitage: The Power of Art
Produs în colaborare cu Muzeul din Sankt Petersburg care dă şi numele documentarului, Hermitage: The Power of Art prezintă poveştile şi evenimentele care s-au petrecut pe coridoarele muzeului şi pe străzile oraşului: de la înfiinţarea sa de către Petru cel Mare la splendoarea din timpul Ecaterinei cea Mare, de la triumful lui Alexandru I împotriva lui Napoleon, la revoluţia din 1917 şi până în prezent.
 
12 august: Frida. Viva la Vida
Filmul evidenţiază cele două părţi ale spiritului Fridei Kahlo: pe de o parte artistul revoluţionar, pionier al feminismului contemporan, iar pe de altă parte, fiinţa umană, victimă a trupului ei chinuit şi a unei relaţii chinuite.
Cu Asia Argento ca narator, cele două feţe ale artistului vor fi dezvăluite, urmărind un fir comun format din cuvintele proprii ale lui Frida: scrisori, jurnale şi confesiuni private. Filmul alternează interviuri, cu documente originale, reconstrucţii captivante şi picturile proprii ale lui Frida Kahlo, păstrate în unele dintre cele mai uimitoare muzee din Mexic.
 
19 august: Klimt & Schiele - Eros şi Psyche
Un film eveniment despre scandaluri, vise şi obsesii în Epoca de Aur a Vienei. O călătorie fascinantă prin Viena lui Klimt şi Schiele. "Klimt & Schiele - Eros şi Psyche" este conceput pentru a ghida spectatorul prin sălile Muzeelor Albertina, Belvedere, Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches), Muzeul Leopold, Muzeul Sigmund Freud şi Muzeul Vienei.
 
26 august: Gauguin în Tahiti. Paradisul pierdut
În 1891 Gauguin pleacă din Marsilia spre Pacific. Este începutul unei călătorii spre esenţa vieţii şi a artei, care îl va face pe Gauguin unul dintre cei mai mari pictori moderni.
"Gauguin în Tahiti. Paradisul Pierdut" ne va conduce în Polinezia franceză, în Insulele Tahiti şi Marchize pentru a vedea peisajele care l-au inspirat, în mijlocul localnicilor pe care Gauguin îi iubea, pe urmele unei poveşti care a devenit legendă, în locurile unde a construit case din bambus şi frunze, unde a descoperit lumina şi culorile ce i-au schimbat pictura pentru totdeauna, dar şi senzualitatea dezinhibată a femeilor indigene.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus