martie 2022
Articole diverse
Un plic cu un timbru neobișnuit pe el. Acesta este factorul care determină ca viața protagonistului să ia o întorsătură interesantă. Filmul prezintă povestea unui fotograf singuratic, al cărui stil de viață pare banal, dar care se va schimba atunci când o femeie misterioasă începe să facă parte din intimitatea lui.

Pentru cei implicați a fost o experiență profundă, pe care, cu siguranță, nu o vor uita. Gândurile câtorva dintre cei care au participat la producția filmului se pot regăsi mai jos:

Diana Mihăilă: "Nopți albe, zile senine, energie bună, cartofi prăjiți, oameni pasionați, multe zâmbete (cu dinții de sus la vedere). Pe scurt, așa zugrăvesc în cuvinte proiectul și scrisorile lui. Cu bucurie, ne-am dat mâna pentru a spune o poveste și ne-am ținut strâns.
De repetat! ♡"

Iriana Cuconu: "Culmea e că ce nu o să uit e finalul. "Gata filmu'!" îmbrățișare "Iese soarele, iese soarele!"
"Mai tragem una?"
"Hai"
"Mai tragem!"
se mai trage o dublă
"No, care-i următorul film?"
Deci nu o să uit îmbrățișarea și ultima întrebare. În timpul (pre)producției acestui film mi-am dat seama că am ajuns în acel punct pe care îl tot așteaptă lumea - "abia aștept să fac ce-mi place". Și legat tot de asta, am învățat să nu mai așteptăm "acel punct", că-i Acum. Constant. "Acel punct". Ah. Și încă ceva. Mulțumesc, oameni buni și nebuni!"

Oana Balaci: "Ce mi-a plăcut cel mai mult la filmări a fost atmosfera destinsă, aerul familiar pe care acestea îl ofereau, deși noi, echipa filmului, nu ne cunoșteam foarte bine. Nu o să uit niciodată cum am mâncat paste în cerc pe podea, când eram toți morți de foame, și exercițiile de cunoaștere prin care ne-am apropiat și mai mult. Experiența aceasta m-a ajutat să am și primul contact cu scrierea unui scenariu sau construcția unui storyboard, lucruri nu foarte accesibile pentru un tânăr la început de drum pasionat de cinematografie. Sper ca drumul meu în lumea cinematografiei alături de acești oameni să nu se oprească aici, fiindcă sunt proiecte care îmbină utilul cu plăcutul și învățatul cu distracția într-un mod inedit."

Cosmina Anghelache: "Ultima experiență din cadrul producției scurtmetrajului mi-a adus, pe lângă multe altele, apropierea de mine. În timpul petrecut alături de oameni care mi-au devenit foarte dragi am reușit să mă identific mai bine cu gândurile mele și să ajung să fac ceea ce îmi place. Au fost multe ore de lucru, ore nedormite, dar care au trecut atât de repede tocmai pentru că ne-am unit cu toții și am fost 100% prezenți și implicați. Acum că filmările au luat sfârșit, pot spune doar că abia aștept următoarea provocare."

Dragoș Pleșa, coordonatorul proiectului: "Rodul muncii noastre este suma tuturor emoțiilor, gândurilor, fâșiilor de suflet, pe care ni le oferim reciproc.
Ne dorim ca oamenii care lucrează cu noi să înțeleagă că scopul principal, dar subtil, pe care dorim să îl atingem, este felul în care ne simțim atunci când facem anumite lucruri - mai exact, lucruri legate de lumea artistică. Cum le ziceam și colegilor mei, produsul final este mai puțin important decât experiența prin care am trecut și pe care am acumulat-o atunci când ne-am adunat pentru a crea ceva din interiorul nostru. Mi-ar plăcea să fie pusă în evidență libertatea de exprimare prin artă, care este, din punctul meu de vedere, destul de puțin aprofundată. Un alt lucru foarte important este ca oamenii să reușească să își exprime sentimentele, trăirile, printr-o metodă creativă, care să nu impună bariere și care să le ofere posibilitatea de a gândi liber. Câți dintre noi simțim că vrem să oferim lumii o parte din noi? Toți.
Cultura nu mai trebuie să fie neglijată! Trăim prin artă, fie că vrem sau nu. Iar arta, la rândul ei, trăiește prin noi. Nu aș vrea să fac acum o diferență între sprijinul oferit culturii și cel oferit altor domenii, dacă vreți să spunem așa, cu toate că e una cât se poate de clară. Suntem într-un context neplăcut, într-o pandemie care a dat aproape totul peste cap, dar vreau să gândim pozitiv și să credem că lucrurile vor reveni la normal.
Încurajez artiștii să nu își piardă farmecul, iar pe cei din jurul lor, să le ofere energia și susținerea de care au nevoie.
Mulțumim echipei CINEPUB, sponsorilor, partenerilor, voluntarilor și tuturor celor implicați!
Vă mai pregătim ceva cât de curând."


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus