septembrie 2006
Marţi, 26 septembrie 2006, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Roman, Aleea Alexandru nr. 38, va avea loc o seară de film în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sunetistului Andrei Toncu.

Vor fi proiectate filmele Mihai şi Cristina, Poveste la Scara C şi Marilena de la P7, semnate de Cristian Nemescu. La ICR vor fi expuse, de asemenea, fotografii realizate de Andrei Toncu în timpul filmărilor la scurtmetrajul Marilena de la P7.

În scurtmetrajul Mihai şi Cristina (15'), un adolescent se hotărăşte să-i facă o vizită colegei de care e îndrăgostit. Pe drum, va avea parte de câteva aventuri care îl vor schimba definitiv. Printre distincţiile primite de acest film realizat în 2001 se numără Premiul de Popularitate la Festivalul Alternative, Târgu Mureş, Premiul Best International Debut la Festivalul de Scurtmetraj Message-to-Man de la Sankt Petersburg, Premiul Special al Juriului şi Premiul de Popularitate la "Young European Cinema" Torun, Polonia.

Poveste la Scara C (14') - scurtmetraj produs in 2003 - este un film despre seducţie şi dragoste în lifturile de la periferia Bucureştiului. Filmul a fost distins, printre altele, cu Marele Premiu la "NYU International Student Film Festival", USA, Premiul Cel Mai Bun Film Studenţesc la Festivalul Alternative de la Târgu Mureş. Nominalizat oficial la "EUROPEAN ACADEMY AWARDS" pentru "Cel Mai Bun Scurtmetraj".

Marilena de la P7 (45') - o poveste realistă şi plină de umor despre relaţia dintre un băiat de 13 ani şi tânăra prostituată Marilena - a fost distins cu Premiul pentru Scurtmetraj la Transilvania Film Festival - TIFF. Mediumetrajul, finalizat în 2006, a fost selecţionat la Cannes în "Semaine de la Critique", la Festivalul International de Film din Brooklyn (USA), precum si la festivalurile de film de la Salonic, Milano, Edinburgh.

Cristian Nemescu (31 martie 1979 - 25 august 2006) a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică în 2003. Filmografia sa cuprinde scurtmetrajele La bloc oamenii mor după muzică (2000), Kitschitoarele 2FM (2001), Mihai şi Cristina (2001), Mecano (2002), Poveste la Scara C (2003), mediumetrajul Marilena de la P7 (2006). În momentul dispariţiei sale, cineastul încheiase filmările la lungmetrajul California Dreaming, care va fi lansat în 2007.

Andrei Toncu (8 aprilie 1978 - 25 august 2006) este laureat al Premiului de Sunet la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc "CineMaIubit" (2000), cu scurtmetrajul de ficţiune "Cădere liberă" (regia Dorin Stana). Printre filmele la care a lucrat ca inginer de sunet, se numără cele trei pelicule prezentate la ICR si lungmetrajul California Dreaming.

Accesul publicului la proiecţia de la ICR este liber, in limita locurilor disponibile.



Vezi trailerul mediumetrajului Marilena de la P7:

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus