octombrie 2009
Pe 15 septembrie 2009, s-a lansat a cincea ediţie a Premiilor Ioan Chirilă. Din convingerea că jucătorii nu-şi pot scrie singuri legendele. Cu promisiunea că şi în 2009 vom premia eroii din culise.

Tot ce aflăm şi povestim despre marile competiţii va depinde întotdeauna de gazetarii sportivi care le redau. Ei sunt ochii şi urechile noastre. Fie că e vorba de eşecuri sau de triumfuri, le vom vedea mereu din perspectiva lor. Eroii din teren nu pot exista fără cei din culise, fără oamenii care cunosc personal povestea şi îşi doresc să o împărtăşească.

De aceea, Premiile Ioan Chirilă îi răsplătesc pe cei care scriu din pasiune pentru joc, cu respect pentru sportivii care îl practică. Gala de decernare va avea loc pe 23 noiembrie 2009.

Credem că în sport trebuie să investim în primul rând cuvinte.

(Echipa Premiilor Ioan Chirilă)

***
În locul comentatorului sigur ai fi descris altfel faza.
În locul gazetarului în mod cert ai fi spus altfel povestea.
În numele tău, te încumeţi să scrii o cronică sportivă?

Premiile Ioan Chirilă caută, şi la această a cincea ediţie, Talentul anului. Concursul se adresează autorilor non-profesionişti de toate vârstele care aspiră la o carieră de jurnalist sportiv şi sunt dispuşi să îşi asume un articol şi nu doar comentariile de pe margine.

Sunt invitaţi să participe toţi cei care observă jocul cu ochiul unui jurnalist şi îl povestesc în spiritul unui copil. Pentru puşti nu există amante sau statistici. Legendele sunt singurele care fac jocul. Trăim vremuri ale titlurilor mari şi aşteptărilor mici. Tocmai din acest motiv provocăm participanţii la Talentul anului să le schimbe.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să trimită la adresa premii@ioanchirilă.ro un text cu temă sportivă, însoţit de un Curriculum Vitae. Articolul trebuie să fie inedit şi să nu depăşească 50 de rânduri la font de 12, Times New Roman. Participanţii se pot înscrie între 5 octombrie şi 6 noiembrie 2009.

Învingătorul va beneficia de un contract de colaborare cu unul dintre cotidianele de mare tiraj, timp de trei luni, având oportunitatea de a începe o carieră de ziarist sportiv. Cel de-al doilea clasat va fi recompensat cu o colaborare cu unul dintre cele mai populare site-uri de ştiri din România - Hotnews.ro, având de asemenea posibilitatea de a începe o cariera de jurnalist.

Va fi luat în considerare un singur text din partea fiecărui participant. Câştigătorul va fi desemnat de către doamna Iarina Demian, preşedintele Fundaţiei artEST, organizatorul evenimentului, alături de un reprezentant al cotidianului partener. Participanţii sunt rugaţi ca înainte de a se înscrie în concurs să citească regulamentul postat pe www.ioanchirila.ro.

Talentul anului are loc în cadrul Premiilor Ioan Chirilă, singura competiţie independentă adresată gazetarilor sportivi din România.

Câştigătorii anilor precedenţi sunt:
Ediţia I - Andrei Crăciun, care în urma premiului câştigat a rămas la Evenimentul Zilei
Ediţia II - Răzvan Prepeliţă, care colaborează cu un cotidian de sport
Ediţia III - Cătălina Pitis
Ediţia IV - Alexandru Enăşescu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus