martie 2012
Festivalul Internaţional de film NexT, 2012
Festivalul Internaţional de Film NexT organizează a treia ediţie a concursului de critică de film, în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur (Belgia).

Concursul se adresează tuturor pasionaţilor de film, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, pe care NexT îi invită să scrie o cronică în limba franceză pentru lungmetrajul Din dragoste cu cele mai bune intenţii (r. Adrian Sitaru, 2011).

Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur caută cinefili din ţările francofone pentru a alcătui juriul Émile Cantillon - un juriu tânăr ce are ca sarcină acordarea premiului pentru Cel mai bun film de debut şi Prix Découverte (secţiunea lungmetraje).

NexT va desemna prin concurs şi în 2012 reprezentantul României în acest juriu, iar câştigătorul va merge între 28 septembrie - 5 octombrie 2012 la Namur. Cheltuielile de deplasare, cazare si masa vor fi acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur.

Înscrie-te la concurs până pe 15 martie 2012, trimiţînd un e-mail pe adresa [email protected] (menţionând în titlul mailului cuvântul "Namur"). Mailurile trebuie să aibă ataşate formularul de înscriere (semnat şi scanat) şi o copie dupa actul de identitate. În perioada 12-16 martie 2012, la cerere, cei interesati vor putea viziona filmul Din dragoste cu cele mai bune intenţii la sediul Festivalului NexT. După aceea scrie o cronică de o lungime cuprinsă între 2.500-3.000 de caractere, trimite-o pe adresa [email protected] până pe cel târziu 20 martie 2012 şi ai şansa de a face parte din juriul Émile Cantillon.

Câştigătorul concursului de critică va fi anunţat pe data de 31 martie 2012, în cadrul Galei de închidere a celei de-a şasea ediţii NexT.

Mai multe detalii despre modalitatea de înscriere, regulament şi alte informaţii găsiţi pe http://www.nextfilmfestival.ro/concurs.

Un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2012 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.
Cu sprijinul: CNC, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional
Recomandat de Radio ZU
Partener de comunicare: Vodafone
Susţinut de: UTV, Cocor Media Channel, TVR INFO, Cinemagia
Parteneri: Institutul Cultural Român, JTI, Cărtureşti, Stage Expert, Abis, Noumax, HBO, UPS, Mobila Dalin, Editura Trei, UNATC, Ambasada Statului Israel, Ambasada Suediei, Institutul Cervantes, Goethe Institut, Centrul Cultural Ungar, Institutul Polonez
Parteneri media:  Romantic Fm, Gazeta Sporturilor, 24 FUN, Kamikaze, BeWhere, TATAIA, Feeder.ro, orasulm.eu, urban.ro,Trilulilu.ro, Liternet.ro, Filmreporter.ro, Peteava.ro,  CinemaRX.ro, Modernism.ro, Hypestreet.ro
Clubul festivalului: Coyote Cafe
Bilete disponibile prin Ticket Fan.


Descarcă broşura NexT, 2012 aici..
Descarcă programul NexT, 2012 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus