mai 2012
Cinema-edu, un proiect ambiţios de educaţie cinematografică adresat în special liceenilor, a fost lansat în 2011 de către Asociaţia Culturală Macondo. Până acum au fost proiectate trei filme de artă în mai mult de 15 oraşe din ţară. Proiectul le oferă liceenilor sanşa de a vedea gratuit o serie de filme provocându-i după fiecare dintre vizionări la dicuţii pe teme sociale.

Cinema-edu este alaturi de cinefili şi pe Facebook, lansând aplicatia CinemaQuiz, o aplicaţie nouă, amuzantă şi accesibilă. CinemaQuiz te întreabă prieteneşte ce ştii despre filme, festivaluri, personaje icon şi replici memorabile. Folosind aplicaţia CinemaQuiz şi răspunzând la întrebări amuzante despre filme, actori şi festivaluri primeşti badge-uri simpatice în funcţie de răspunsurile date. Badge-ul va fi o surpriză şi va apărea pe pagina utilizatorului aplicaţiei sub o formă prietenoasă şi amuzantă.
Aplicaţia poate fi accesată aici http://apps.facebook.com/cinemaeduquiz/

CinemaQuiz se adresează celor care ştiu cine e Martin Scorsese, celor pentru care oraşul Cannes sună a ceva mai mult decât a soare şi vacanţă, celor pentru care sala de cinema e a doua lor casă. CinemaQuiz este o mini lecţie de cinema interactivă, competitivă şi amuzantă. Ce poate fi mai plăcut decât să înveţi lucruri noi despre cinema sau să ţi le reaminteşti pe cele ştiute deja prin joc.


Proiectul Cinema-edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român, dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus