Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2012

Visul lui Adalbert la TIFF 2012 Sibiu

iunie 2012
Visul lui Adalbert, primul lung metraj al lui Gabriel Achim, va rula în cadrul TIFF Sibiu, miercuri, 13 iunie 2012, ora 18.00, la Teatrul Gong. Proiecţia se va desfăşura în prezenţa regizorului şi a unei părţi din echipă: Paul Ipate, Cosmin Manolache (co-scenarist) şi Dan Burlac (producător delegat).

Visul lui Adalbert este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută într-o uzină comunistă din anii '80. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. Au trecut mai puţin de două săptămâni de la explozia de la Cernobâl şi o noapte de când Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor la Sevilla. În acestă atmosferă festivă, Iulică Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protecţia muncii, încearcă să-şi etaleze veleităţile artistice, experimentând pe nervii şi resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protecţie a muncii.

Actul artistic al tovarăşului Ploscaru este întrerupt de o veste proastă: unul dintre muncitori tocmai îşi pierde o mână la strung în timp ce făcea pe şest cuţite artizanale.

Din distribuţie fac parte: Gabriel Spahiu, Doru Ana, Ozana Oancea, Anca Androne, Paul Ipate, Alina Berzunţeanu, Mimi Brănescu, Adrian Văncică, Coca Bloos, Mircea Rusu, Viorel Comănici, Adrian Ciglenean, Violeta Haret-Popa, Ana Maria Moldovan, Cristi Balint, Dan Ivanesei, Vitalie Bichir şi Bogdan Marhodin.

Scenariul filmului este semnat de Gabriel Achim şi Cosmin Manolache, director de imagine este George Chiper-Lillemark, scenografia îi aparţine lui Vali Ighigheanu, costumele Luminiţei Mihai, montajul lui Cristian Nicolescu şi Ioan Ştefan Tatu şi sunetul lui Dan-Ştefan Rucăreanu, Filip Mureşan şi Vlad Voinescu.

Visul lui Adalbert este o producţie Green Film şi 4 Proof Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al UniCredit Ţiriac Bank, Loteriei române, Romaqua Group, MEC România, Media Tour, Drill Media,  Digital Cube şi al Asociaţiei Române de Film Independent (ARFI).
Distribuitor: Bright Film

Simona Radoi | tel. 0742006036 | simonaradoi@yahoo.com

Toate articolele despre Festivalul TIFF 2012
 Toate articolele despre Visul lui Adalbert