Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Revista Film Menu

Lansarea numărului al 15-lea al revistei Film Menu

iunie 2012
Miercuri, 27 iunie 2012, va avea loc la Bucureşti lansarea numărului al 15-lea al revistei de cultură cinematografică FILM MENU.

Lansarea va coincide cu proiecţia la Cinemateca Union, de la orele 20.00, a filmului La société du spectacle (Societatea spectacolului, 1973, subtitluri engleză), în regia lui Guy Debord, în cadrul Cineclubului Film Menu, dar şi cu un Party organizat în OTA (str. Dr. Staicovici nr. 26), după orele 22.00, în cadrul căruia Rock Dj va anima atmosfera. Intrarea la petrecere va fi liberă.

Dosarul acestui număr este dedicat "Cinematografului angajat". Cuprinde articole despre Guy Debord şi stituaţionism, Claire Denis şi colonialism, Al Treilea Cinema (Glauber Rocha, Fernando E. Solanas, Patricio Guzman), Vietnam pin-ups Susan Sontag şi Jane Fonda şi despre documentarele Primăverii Arabe.

Numărul 15 conţine şi un interviu amplu cu Radu Jude, realizatorul scurtmetrajelor Lampa cu căciulă (2006), Dimineaţa (2007), Alexandra (2008) şi al lungmetrajelor Cea mai fericită fată din lume (2009), Film pentru prieteni (2011) şi Toată lumea din familia noastră (2012).

Andrei Gorzo continuă seria articolelor dedicate teoriilor realismului, cu cea de-a cincea parte din fragmentul intitulat NCR Was Made in Puiuland.

Rubrica de review conţine cronici ale unor filme precum: Toată lumea din familia noastră (regie Radu Jude), Visul lui Adalbert (regie Gabriel Achim), Hugo (regie Martin Scorsese), Sangue do meu sangue (Sânge din sângele meu, regie Joao Canijo), L'Apollonide (Casa plăcerilor, regie Bertrand Bonello), 4:44 Last Day on Earth (regie Abel Ferrara), Play regie Ruben Ostlund), Weekend (regie Andrew Haigh), Une été brûlant (O vară arzătoare, regie Philippe Garrel), Take Shelter (regie Jeff Nichols) sau Wuthering Heights (La răscruce de vânturi, regie Andrea Arnold).

Nu în ultimul rând, filme din 4 festivaluri (NexT, Timishort, TIFF, Indielisboa) sunt analizate în paginile Film Menu #15.

Despre FILM MENU

FILM MENU este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi realizată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul Universităţii. Apare o dată la două luni, începând cu iunie 2009.

Revista îşi doreşte să sprijine viitorii specialişti în cinema din ţara noastră. De asemenea, se implică în realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se numără organizarea unui Cineclub în cadrul Cinematecii Union în fiecare seară de miercuri a săptămânii şi a unei serii de proiecţii şi de discuţii lunare cu cineaşti români în cadrul UNATC ("Să Film!").

Revista e distribuită gratuit în cadrul proiecţiilor proprii şi a altor festivaluri de profil din ţară. Poate fi descărcată gratuit în format pdf de pe blogul http://filmmenu.wordpress.com.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi http://filmmenu.wordpress.com

Descarcă revista FILM MENU aici.

Toate articolele despre Revista Film Menu

Cineclub Film Menu - Mods, Joachim Lepastier
 Lansarea numărului al 26-lea al revistei Film Menu, Comunicat de presă
 Lansarea numărului al 25-lea al revistei Film Menu, Comunicat de presă