decembrie 2012
Instituto Cervantes Bucureşti şi Ambasada Republicii Cuba în România vă invită, la sfârşit de săptămână la o sărbătoare a filmului cubanez recent, găzduită de Sala de proiecţii a noului sediu Cervantes din Capitală (Bd. Regina Elisabeta 38).

Deschiderea ciclului de filme, de vineri, 7 decembrie 2012, ora 19:00, va avea loc în prezenţa E.S. Dna. Maria Caridad Fajardo, Ambasadoarea Republicii Cuba la Bucureşti.
 
Biletele costă 7 lei şi se vor pune în vânzare cu jumătate de oră înainte de începerea filmului, la Sala de proiecţii a Instituto Cervantes. Filmele vor fi subtitrate în limba engleză.

Programul Weekend-ului de film cubanez, 2012

 Vineri, 7 decembrie 2012, 19:00
Habanastation
Regia: Ian Padrón
Cuba, 2011, 96 min.
Sinopsis: Doi copii care învaţă în aceeaşi clasă într-o şcoală din Havana petrec împreună un 1 Mai.

 Sâmbătă, 8 decembrie 2012, ora 18:00
Y sin embargo / Şi totuşi
Regia: Rudy Mora
Cuba, 2012, 86 min.
Sinopsis: Un băiat întârzie la examenul de matematică şi-şi motivează lipsa de punctualitate inventând pe loc o poveste fantezistă ce provoacă dezordine printre elevi şi îngrijorare din partea profesorilor. Pentru a păstra controlul în strictul centru şcolar, Directoarea îl obligă să facă o înţelegere în condiţiile impuse de ea: va fi singura opţiune a băiatului pentru a scăpa de exmatriculare. Desfăşurarea evenimentelor naşte îndoieli despre veridicitatea faptelor povestite.

 Sâmbătă, 8 decembrie 2012, 20:00
Boleto al paraíso / Bilet spre paradis
Regia: Gerardo Chijona
Cuba, 2010, 88 min.
Sinopsis: Cuba, 1993. Eunice este o adolescentă care fuge de hărţuielile sexuale ale tatălui. Alejandro este un tânăr rocker care, după ce jefuieşte o farmacie, se îndreaptă spre Havana cu câţiva prieteni. Destinul face ca cei doi tineri să se întâlnească pe şosea şi, începând din acel moment, pornesc împreună în căutarea Paradisului.
 
 Duminică, 9 decembrie 2012, 18:00
Diario de Mauricio / Jurnalul lui Mauricio
Regia: Manuel Pérez Paredes
Cuba-Spania-Mexic, 2006, 135 min.
Sinopsis: Ajungând la vârsta de 60 de ani, în timp ce Cuba intră în secolul al XX-lea, lui Mauricio îi vine greu să înţeleagă şi să cântărească ultimii 12 ani din propria viaţă. Mauricio s-a confruntat nu doar cu pierderi personale, ca moartea neaşteptată a soţiei, ci şi cu schimbările sociale dramatice din ţară. Prin ochii lui Mauricio, ni se deschide o fereastră către viaţa din Cuba modernă şi către toate lucrurile care l-au transformat în omul de acum.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus