Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Trei zile de filme despre Cuba de azi, la Instituto Cervantes


decembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Instituto Cervantes Bucureşti şi Ambasada Republicii Cuba în România vă invită, la sfârşit de săptămână la o sărbătoare a filmului cubanez recent, găzduită de Sala de proiecţii a noului sediu Cervantes din Capitală (Bd. Regina Elisabeta 38).

Deschiderea ciclului de filme, de vineri, 7 decembrie 2012, ora 19:00, va avea loc în prezenţa E.S. Dna. Maria Caridad Fajardo, Ambasadoarea Republicii Cuba la Bucureşti.
 
Biletele costă 7 lei şi se vor pune în vânzare cu jumătate de oră înainte de începerea filmului, la Sala de proiecţii a Instituto Cervantes. Filmele vor fi subtitrate în limba engleză.

Programul Weekend-ului de film cubanez, 2012

 Vineri, 7 decembrie 2012, 19:00
Habanastation
Regia: Ian Padrón
Cuba, 2011, 96 min.
Sinopsis: Doi copii care învaţă în aceeaşi clasă într-o şcoală din Havana petrec împreună un 1 Mai.

 Sâmbătă, 8 decembrie 2012, ora 18:00
Y sin embargo / Şi totuşi
Regia: Rudy Mora
Cuba, 2012, 86 min.
Sinopsis: Un băiat întârzie la examenul de matematică şi-şi motivează lipsa de punctualitate inventând pe loc o poveste fantezistă ce provoacă dezordine printre elevi şi îngrijorare din partea profesorilor. Pentru a păstra controlul în strictul centru şcolar, Directoarea îl obligă să facă o înţelegere în condiţiile impuse de ea: va fi singura opţiune a băiatului pentru a scăpa de exmatriculare. Desfăşurarea evenimentelor naşte îndoieli despre veridicitatea faptelor povestite.

 Sâmbătă, 8 decembrie 2012, 20:00
Boleto al paraíso / Bilet spre paradis
Regia: Gerardo Chijona
Cuba, 2010, 88 min.
Sinopsis: Cuba, 1993. Eunice este o adolescentă care fuge de hărţuielile sexuale ale tatălui. Alejandro este un tânăr rocker care, după ce jefuieşte o farmacie, se îndreaptă spre Havana cu câţiva prieteni. Destinul face ca cei doi tineri să se întâlnească pe şosea şi, începând din acel moment, pornesc împreună în căutarea Paradisului.
 
 Duminică, 9 decembrie 2012, 18:00
Diario de Mauricio / Jurnalul lui Mauricio
Regia: Manuel Pérez Paredes
Cuba-Spania-Mexic, 2006, 135 min.
Sinopsis: Ajungând la vârsta de 60 de ani, în timp ce Cuba intră în secolul al XX-lea, lui Mauricio îi vine greu să înţeleagă şi să cântărească ultimii 12 ani din propria viaţă. Mauricio s-a confruntat nu doar cu pierderi personale, ca moartea neaşteptată a soţiei, ci şi cu schimbările sociale dramatice din ţară. Prin ochii lui Mauricio, ni se deschide o fereastră către viaţa din Cuba modernă şi către toate lucrurile care l-au transformat în omul de acum.
 Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Spacer Spacer