Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Naţional de Teatru, 2013

Invizibilul devine vizibil în Spaţiul GIGI CĂCIULEANU la FNT, 2013

octombrie 2013
A venit toamna! Cu emoţii şi inima descoperită, Capitala se pregăteşte pentru a 23-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru. Spectacolelor selecţionate li se adaugă noi şi noi evenimente conexe: concerte, proiecţii de filme, expoziţii, lansări de cărţi şi reviste, ateliere, simpozioane, conferinţe, dezbateri.

Eterna preocupare a oamenilor de teatru - "Cum facem invizibilul - vizibil?" - îşi va găsi reprezentarea în "Spaţiul GIGI CĂCIULEANU". Atelierele de COREOSOFIE "Vânt, Volume, Vectori" propun filosofia Teatrului Coregrafic: transformarea energiilor invizibile ale Vântului în Volumele vizibile ale corpului, prin Vectorii dansului.

Director artistic, coregraf, pedagog şi "animator" de Teatru Coregrafic, Gigi Căciuleanu s-a format sub influenţa directă a două dintre stelele dansului contemporan: Miriam Răducanu şi Pina Bausch. Deţinător a numeroase şi prestigioase premii, printre care Premiul Special UNITER (2010) şi Premiul ROMAinDANZA pentru întreaga carieră (2011), Gigi Căciuleanu lucrează în întreaga lume şi, de mai bine de zece ani, conduce Compania Naţională de Balet din Santiago de Chile. Fie că transpune în dans muzica lui Carl Orff din Carmina Burana (Teatrul Naţional Târgu-Mureş, 2012) sau pe cea a lui Mozart în spectacolul Mozart Steps (Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, 2013), fie că rescrie în insolitul limbaj al Teatrului Coregrafic lumea lui Caragiale în memorabilul D'ale noastre (Teatrul Naţional Bucureşti, 2012) sau poezia bufonilor shakespearieni în dansuri renascentiste (în pregătire la Teatrul Bulandra), Gigi Căciuleanu animă, seduce şi îmblânzeşte spiritele artiştilor cu care lucrează.

Atelierele sale din cadrul FNT vor avea loc în perioada 26 - 30 octombrie 2013. Sunt invitaţi să se înscrie actori şi studenţi ai facultăţilor cu profil teatral, deschişi să accepte transformarea Actor - dansActor. Completarea numărului limitat de locuri se face în ordinea înscrierilor. Acestea se primesc pe adresa de e-mail doina@uniter.ro, până la data de 16 octombrie 2013.

Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru, 2013

Aplauze cu rost - Gardenia la Festivalul Eurothalia, 2013, Florian-Rareş Tileagă
 Să râzi şi să nu crezi - Şcoala nevestelor la Festivalul de Teatru Toma Caragiu, Ploieşti, 2013, Andrei Vornicu
 Emoţie directă - Troienele la FNT, 2013, Liviu Ornea