Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Teatrul Ion Creangă celebrează Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret cu premiera Insula misterioasă

martie 2015
Insula misterioasă este o poveste care hrăneşte fantezia. Este visul oricărui tânăr care îşi doreşte să inventeze unelte ingenioase şi să-şi testeze cunoştinţele de geografie. E simbolul aventurii prin care descoperi lumea şi te cunoşti pe tine însuţi, vorbind despre curaj, despre rolul ştiinţei, despre natură şi despre umanitate.

Teatrul Ion Creangă se alătură teatrelor şi companiilor teatrale care celebrează, pe data de 20 martie 2015, Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, o zi specială, salutată anual cu noi programe şi proiecte menite să le ofere celor mai mici dintre spectatori experienţe memorabile şi electrizante. O astfel de experienţă, plină de aventuri şi suspans, este şi noua producţie a Teatrului Ion Creangă - Insula misterioasă - un spectacol care aduce pe scenă aventurile şi misterele romanelor lui Jules Verne.

Dramatizat de Elise Wilk, Insula misterioasă aminteşte de Robinson Crusoe şi Indiana Jones, de jocurile de aventură în care trebuie să fii tot timpul atent la indicii pentru a şti ce se va întâmpla în continuare. Iar întâlnirea cu eroii lui Jules Verne este într-adevăr una inedită: personajele coboară de pe scenă, se apropie sau se îndepărtează de public, folosind neconvenţional sala teatrului. Astfel, cu ajutorul efectelor sonore şi al proiecţiilor, spaţiul se transformă în universul unei insule misterioase şi izolate din Pacific.

Premiera este programată pe data de 17 martie 2015, ora 19.00, aceasta dând startul unui maraton TIC de 10 spectacole ce vor avea loc în perioada 17-21 martie 2015, cu ocazia Zilei Internaţionale a Teatrului pentru Copii. Premiera, găzduită de Teatrul Excelsior, va fi precedată de expunerea machetelor-vulcan realizate de elevi ai Şcolii Step by Step, partener al Teatrului Ion Creangă.

Deşi nu este inclus în programa şcolară, Jules Verne este în continuare unul dintre cei mai populari autori de literatură pentru tineri, opera sa vastă influenţând numeroase generaţii de cititori. De-a lungul timpului, multe dintre fanteziile imaginate de romancier au devenit realitate, iar poveştile sale - transpuse şi adaptate pentru scenă, pentru micul ecran sau pentru sala de cinema - continuă să fascineze şi să hrănească fantezia tinerilor, vorbind despre curaj, despre ştiinţă, natură şi umanitate.

Regia: Theodor-Cristian Popescu
Scenografia: Mihai Păcurar
Light design: Lucian Moga
Sound design: Yves Chamberland