aprilie 2016
Festivalul Internaţional de film NexT, 2016
Cele cinci filme nominalizate la Oscarul 2016 pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune se văd iarăşi la Festivalul Internaţional de Film NexT (7-11 aprilie 2016), în cadrul programului Oscars Night. Proiecţia are loc vineri, 8 aprilie 2016, începând cu ora 20.30, la CinemaPro din Bucureşti.

Câştigătorul din 2016 a fost Stutterer, regizat de Benjamin Cleary, un film care spune povestea unui tânăr cu defect de vorbire care şi-a găsit vocea într-o relaţie online. Însă atunci când persoana de care este îndrăgostit vrea să îl întâlnească în viaţa reală, bărbatul se luptă cu ideea de a se expune, cu defecte cu tot. Irlandezul Cleary a avut pe scena Oscarurilor un emoţionant discurs: "Atunci când îţi faci primul film, trebuie să convingi mulţi oameni să rişte cu un regizor debutant", a spus el, mulţumind echipei pentru că a crezut în proiectul său.


Programul Oscars Night propune încă patru poveşti, cât se poate de diferite. Drama Shok prezintă provocările prin care trec doi prieteni adolescenţi în timpul războiului din Kosovo. Comedia Ave Maria pune în opoziţie cinci călugăriţe catolice şi o familie de israelieni, în apropierea Sabatului. Drama Day One este povestea unei femei afgano-americane, aflate în pragul divorţului, care decide să devină translator pentru trupele americane din Afganistan. Iar Everything Will Be Ok, regizat de germanul Patrick Vollrath, este o dramă cu accente de thriller despre un tată divorţat şi fiica lui adolescentă. Vollrath mai are un film la NexT 2016: The Jacket, despre un băiat, o fată şi o jachetă, concurează în competiţia oficială.



Abonamentele pentru cea de-a zecea ediţie a Festivalului NexT, împreună cu biletele pentru programul Oscars Night, se pot cumpăra pe site-ul eventbook.ro.

Un alt program care revine în 2016 la NexT Film Festival este Short Matters!, colecţia de scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în 2015. Sunt 15 filme din toată Europa, care aparţin unor genuri diferite. Printre ele, şi câştigătorul, Picnic, un film croat despre un copil blocat în trafic, în drum spre penitenciarul în care stă tatăl său. Filmele din programul Short Matters! vor putea fi vizionate în sala de proiecţii a Institutului Cultural Roman, tot pe data de 8 aprilie 2016, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă.

***
Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaştilor din România şi al Programului Europa Creativă - Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Parteneri: HBO, ShortsTV, French Revolution, CineLabs, Mobila Dalin, Noumax, J'ai Bistro, Villa Kult, Ambasada Franţei în România, Institutul francez din Bucureşti, Ambasada Suediei în România, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Ambasada Republicii Finlanda în România, Ambasada Regatului Danemarcei în România, Ambasada Spaniei în România.
Parteneri media: Zile şi Nopti, Cinemagia, CinemaRX, Aarc, CineFan, Film Reporter, Ziarul Metropolis, Liternet, Observatorul Cultural, Modernism, Sub25, The Institute, B365, urban.ro, Vice, Infestival, Cooperativa Urbana, Orasulm.eu, Teen Art Out, Bestmusic, Metalhead.


Descarcă broşura NexT, 2016 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus