Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  EUROPAFest 2017

EUROPAfest 2017 lansează Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti


Comunicat de presă

noiembrie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Eveniment cu tradiţie de 24 de ani, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti este cel mai prestigios concurs internaţional de muzică clasică derulat în România. Organizat anual din 1994, concursul include alternativ pian, vioară, flaut.

În perioada 13 - 20 mai 2017 are loc concursul de flaut. Înscrierile sunt deschise până la 1 martie 2017. Valoarea totală a premiilor se ridică la 10.000 Euro. Muzicienii interesaţi găsesc regulamentul şi condiţiile de participare pe site-ul jmEvents.ro şi www.dinulipatti.ro.
 
Unul dintre programele de succes ale jmEvents, concursul Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti are misiunea de a descoperi, a premia şi a promova valorile noii generaţii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artişti în construirea unei cariere de succes şi de a oferi o platformă de dialog multicultural, care încurajează performanţa.
 
Concursul este un eveniment de ţinută, care s-a remarcat în peisajul cultural autohton şi internaţional prin calitatea muzicală prezentată, prin numărul record de participanţi, dar şi datorită carierelor de succes şi recunoaşterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureaţii săi - Remus Azoiţei, în prezent Prof. la Royal Academy of Music în London, Alexandru Tomescu, câştigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier - solistă a Operei Zurich, fiind doar câteva exemple în acest sens.
 
În prezent, câştigătorii sunt incluşi cu prioritate în programele naţionale şi internaţionale derulate de jmEvents - Turneul Laureaţilor, Summer Music Academy Sinaia, EUROPAfest Summer Edition, PROMS - Jazz & Classic.
 
Juriul concursului cuprinde experţi internaţionali recunoscuţi în domeniu, cu largă experienţă în identificarea şi educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.
Alături de competiţie, evenimentul include ateliere de măiestrie muzicală sub conducerea unor profesori de la academii europene de prestigiu.
 
Între 13 şi 20 mai 2017, flautişti din întreaga lume vor concerta pe cele mai importante scene din Bucureşti şi Sibiu, iar Finala Concursului va include evoluţia celor mai buni muzicieni din concurs alături de orchestra filarmonicii.
 
Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos încurajează apropierea tinerilor români de cultură, în cadrul evenimentului permiţându-se studenţilor şi elevilor accesul liber la manifestări, în limita locurilor disponibile, dar şi prin implicarea unui număr de 20 tineri voluntari în derularea evenimentului.

Informaţii suplimentare şi fotografii:
jmEvents.ro | +40 720 31 61 62 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/Jeunesses.Music.Competition.Dinu.Lipatti/
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer