Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri

Expoziţie foto: Roland Vaczi - Unitatea mobilă


Comunicat de presă

februarie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Expoziţie de fotografie
Fabrica de Pensule, Pilot, etajul 3
2 - 31 martie 2017
vernisaj: 2 martie, ora 18:00

Unitatea Mobilă este o baracă de tablă cu o suprafaţă de 141 mp, amplasată în Pata Rât. Unitatea a găzduit o serie de activităţi ale proiectului Pata-Cluj, iar expoziţia prezintă o selecţie de fotografii care ilustrează aceste activităţi. Existenţa Unităţii Mobile a fost marcată de relocări şi lipsa de resurse. Astfel, în soarta Unităţii Mobile se citeşte soarta microunităţilor mobile - a persoanelor care trăiesc în câmpul de forţă al violenţei structurale care defineşte şi afectează azi comunitatea din Pata Rât.
 
Roland Váczi (n. 1983) trăieşte şi lucrează în Cluj. Absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj, Roland a lucrat în primii ani de activitate în fotografia comercială. Şi-a dedicat munca din ultimii 6 ani fotografiei documentare, fiind interesat de acţiunile oamenilor curajoşi şi constructivi. Roland a lucrat la documentarea vizuală a proiectului de incluziune socială Pata-Cluj şi lucrează alături de Fabrica de Pensule, festivalul Temps d\'Images Cluj, Fundaţia AltArt, urmărind arhivarea fotografică a spectacolelor, expoziţiilor, dezbaterilor şi a altor evenimente culturale.
 
Pilot este un nou spaţiu de proiecte al Federaţiei Fabrica de Pensule, lansat în luna iunie 2016. Gândit ca o platformă independentă, Pilot este dedicat experimentării unor modele de lucru şi de expunere, bazate pe procesualitatea creaţiei artistice într-un cadru de referinţă, diferit de cel al unei galerii sau al unui spaţiu de expunere clasic. Prin acest proiect, Federaţia Fabrica de Pensule caută să ofere un context deschis şi să încurajeze colaborările între programe curatoriale sau proiecte artistice (individuale sau colective), abordări interdisciplinare şi colaborări între artişti, curatori, performeri, operatori culturali etc. Spaţiul funcţionează, prin rotaţie, ca o platformă pentru curatori independenţi, ca spaţiu de rezidenţe pentru artişti şi pentru proiecte colaborative iniţiate de artişti sau operatori culturali din domenii variate şi ca laborator de cercetare artistică.
 
Proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul Programului "Combaterea Sărăciei" (RO25).
 
www.eeagrants.org | www.patacluj.ro
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 La Happy Cinema Bucureşti evenimentele se ţin lanţ, Comunicat de presă
 Mama. Eseu despre iubire - expoziţie fotografică de Cătălina Flămînzeanu, Comunicat de presă
 Festivalul Gellu Naum, ediţia I, 2016, Comunicat de presă
 Ediţie aniversară - Festivalul Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, 2016, Comunicat de presă
 Peste 50 de evenimente la cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, 2016, Comunicat de presă
 Alte articole


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer