Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Şcoala de Vară Film mai aproape caută participanţi!


Comunicat de presă

iulie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Şcoala de Vară, atelierul de film organizat de Film mai aproape, caută 12 adolescenţi cu spirit imaginativ, care vor să se exprime prin intermediul cinematografului. Aşteptăm aplicaţia ta până pe 10 august 2017!

Primul festival de film din Bacău, Film mai aproape, şi-a desfăşurat ediţia-pilot în 2016, atunci când întreg oraşul s-a bucurat pentru prima dată de trei zile pline de filme, printre care Aurora (r. Cristi Puiu), Poziţia copilului (r. Călin Peter Netzer), concerte şi expoziţii. Film mai aproape s-a născut din dorinţa de a crea din cinematografie o priortate în oraşul Bacău şi de a aduce filmul de artă mai aproape de public. Cele două cinematografe de stat nu funţioneză, iar organizatorii au pornit o campanie prin care să atragă interesul conducerii pentru ca măcar unul dintre aceste locuri să fie revendicate de către comunitate. Visul este ca, ulterior Cinema Central să fie renovat şi dat în folosinţă, iar proiecţiile din cadrul Film mai aproape să aibă loc într-un spaţiu dedicat.

Parte a programului Bacău - Capitala Tineretului, festivalul revine între 24-27 august. Program este peste aşteptări şi aduce o noutate - Şcoala de Vară. Se caută 12 liceeni, cu vârste cuprinse între 14-19 ani, ale căror pasiuni se învârt între film, fotografie, editare video. Atelierul de educaţie cinematografică se va desfăşura în întâmpinarea festivalului, în perioada 18-27 august, în Bacău.

Protagoniştii vor fi îndrumaţi de 4 formatori, personalităţi active din domeniul cinematografic din ţară. Programul cuprinde masterclass-uri, iar participanţii, împreună cu trainerii, vor parcuge întreg procesul de realizare a unui film - de la scenariu la montaj. Scopul final a atelierului este realizarea unor scurt-metraje de către liceeni, grupaţi în echipe. Scurt-metrajele vor avea la bază o temă prestabilită şi vor fi proiectate în cadrul festivalului. Se vor oferi şi premii, acordate de către public.

Cum te înscrii? Tot ce trebuie să faci pentru a lua parte la Şcoala de Vară Film mai aproape este să trimiţi o scrisoare de intenţie, un CV şi o fotografie portret cu tine, la adresa filmmaiaproape@gmail.com. Pentru mai multe detalii, nu ezita să ne căutaţi la adresa menţionată.

Toate costurile vor fi asigurate de către festival (cazare, masa), iar cei care nu dispun de o cameră de filmat, vor putea apela la cele din dotarea noastră. 

Dacă eşti tânăr, îţi plac filmele şi vrei să-ţi faci primul scurt-metraj, vacanţa asta trebuie să fii nelipsit de la Şcoala de Vară! Înscrie-te până pe 10 august şi hai să aducem filmul mai aproape de noi!
0 comentarii

Spacer Spacer