iulie 2018
Festivalul Arkadia ShortFest, 2018
După ce timp de 4 ani a reinventat spaţiul Uzinelor Camexip din judeţul Prahova, Festivalul Internaţional de Film Arkadia ShortFest continuă mişcarea de regenerare culturală pornită în 2014, cu o nouă ediţie, într-un nou spaţiu - plaja Corbu, din judeţul Constanţa.

Cea de-a 5-a ediţie Arkadia ShortFest se va desfăşura între 15 - 18 august 2018 şi va aduce iubitorilor de cultură, 4 zile de proiecţii de film, ateliere, masterclass-uri, expoziţii de artă, dar şi petreceri şi evenimente de socializare. Cineaştii şi-au putut înscrie filmele în competiţie până pe 20 mai 2018, urmând ca selecţia oficială să fie anunţată în ultima săptămână a lunii iulie 2018. Ca în fiecare an, trofeul Arkadia va avea un design conceput special pentru ediţia în curs de către un artist contemporan. În 2017 trofeul a fost câştigat de scurtmetrajul Pipa, sexul şi omleta în regia Anei-Maria Comanescu.

Noua ediţie a festivalului va păstra în program secţiunile cu care şi-a obişnuit publicul (scurtmetraj studenţesc de ficţiune, scurtmetraj profesionist de ficţiune, selecţii din festivaluri internaţionale partenere), dar va include şi o secţiune specială de animaţie, precum şi retrospectiva tuturor scurtmetrajelor premiate în anii trecuţi. Dezbaterile pe teme de interes în industria cinematografică, precum şi petrecerile tematice pe plajă sunt alte noutăţi pe care ediţia 2018 le promite.


"Pentru noi au fost 4 ani foarte interesanţi, ceea ce am început să dezvoltăm în spaţiul Uzinelor Camexip va fi mereu parte din identitatea Arkadia ShortFest, iar experienţa pe care am câştigat-o prin reinventarea an de an a acelui spaţiu şi transformarea lui într-unul dedicat artei pentru 3 zile pe an ne va însoţi pretutindeni de acum încolo. Era vremea să facem un pas mai departe, să găsim o formulă prin care să putem ajunge la şi mai mulţi iubitori de film şi artă plastică, iar zona Corbu s-a dovedit a fi un spaţiu fertil, în care să putem realiza acest lucru. Este o provocare nouă, care a solicitat efort atât creativ, cât şi logistic, dar suntem nerăbdători să vă arătăm că surprizele sunt abia la început.", a declarat Tudor Smoleanu, directorul festivalului.

Spaţiul Arkadia ShortFest va fi amenajat pe plaja Corbu, în apropierea şi cu sprijinul Unbar, şi va include o zonă specială dedicată Expo ShortFest, precum şi un spaţiu neconvenţional de cinema. Festivalul îşi propune să fie o sursă de cultură şi divertisment într-un mod ecologic şi responsabil, dată fiind natura spaţiului neconvenţional al plajei Corbu. Abonamentele vor fi puse în vânzare începând cu luna iunie 2018 în reţeaua Eventbook.ro la preţul de 20 lei / zi sau 50 lei pentru toate cele 4 zile de proiecţii.

La ediţia din 2017 a festivalului cineaştii din 29 de ţări şi-au înscris filmele pentru competiţie, 25 de scurtmetraje din 15 ţari ajungând în selecţia oficială.

***
Detalii: www.arkadiashortfest.ro. / Ne puteţi urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus