iunie 2002
Mulholland Drive
Mulholland Drive este cea mai recentă creaţie a inconfundabilului David Lynch. Film scris şi regizat de Lynch, Mulholland Drive este un thriller psihologic, o halucinantă călătorie în lumea mai puţin cunoscută a "Oraşului Îngerilor", Los Angeles.

O femeie de o frumuseţe ieşită din comun este ţinta unor asasini, care nu reuşesc decît să lovească limuzina în care se afla aceasta. Accidentul o va arunca pe bruneta Rita (Laura Elena Harding) într-o lume complet necunoscută, căci lovitura la cap îi provoacă o amnezie. Rămasă fără repere, vagabondează pe străzile unui Los Angeles fantomatic, fără smog şi fără ambuteiaje, şi sfîrşeşte prin a se refugia într-un apartament în care o întîlneşte pe Betty (Naomi Watts), o blondă splendidă dintr-un orăşel de provincie care vrea să devină actriţă. Împreună cele două vor încerca să reconstituie puzzle-ul care este identitatea Ritei. Însă rezultatul nu va fi deloc cel aşteptat...

Mister, transfer de identităţi, mafioţi, actori rataţi, regizori decăzuţi, femei fatale, brute şi scene atmosferice, o poveste de dragoste în oraşul tuturor viselor, aceasta e atmosfera hipnotică a filmelor tipic lynchiene printre care şi Mulholland Drive. Din nou energiile creative ale lui Lynch reuşesc să creeze o peliculă impregnată de anxietate şi damnare care începe ca un thriller hollywoodian obişnuit, dar continuă în spirală şi se "rupe" în două, devenind din ce în ce mai absurdă şi confuză şi intersectînd din ce în ce mai multe poveşti.


Mulholland Drive

Regia: David Lynch
Scenariul: David Lynch
Producători: Mary Sweeney, Alain Sarde, Neal Edelstein, Michael Polaire, Tony Krantz
Producător executiv: Pierre Edelman
Montajul: Mary Sweeney
Director de imagine: Peter Deming
Decorurile: Jack Fisk
Muzica originală: Angelo Badalamenti
Cu: Justin Theroux, Naomi Watts, Laura Elena Harding, Ann Miller, Dan Hedaya, Mark Pellegrino, Robert Forster
Regia: David Lynch Cu: Justin Theroux, Naomi Watts, Laura Harring, Ann Miller, Dan Hedaya

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus