Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Serendipity

Semnele iubirii - Serendipity


Andrei Gorzo

Dilema, iulie 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Se întîlnesc la magazinul Bloomingdale's, unde amîndoi îşi fac cumpărăturile de Crăciun. Şi...ceva se întîmplă: parcă tot universul s-a organizat, în seara asta, ca să le faciliteze întîlnirea. Merg la o îngheţată, merg să patineze în Central Park, seara e plină de semne care le spun şi le repetă că sînt perechea perfectă. Şi...o pală de vînt smulge din mîna ei bileţelul pe care-şi scrisese numărul de telefon. N-ar fi nici o problemă, dacă ea n-ar vedea una: ea (Kate Beckinsale) crede în semne şi în destin, şi pierderea bileţelului e un semn clar, destinele lor sînt separate, el (John Cusack) mai cere o şansă, îşi scrie numărul de telefon pe o bancnotă, ea cumpără ceva cu bancnota aceea, deci cum o vrea destinul, el cere încă o şansă, ea îşi scrie din nou numărul, pe un exemplar din Dragostea în vremea holerei, şi îl vinde unui anticariat, deci cum o vrea destinul, el cere o ultimă şansă, intră împreună într-un hotel, intră în două lifturi diferite şi, dacă apasă amîndoi pe butonul aceluiaşi etaj, e un semn, deci cum o vrea destinul, ea apasă pe 23, el apasă tot pe 23 şi...dracu' îşi vîră coada (nu-i o metaforă). Acestea sînt primele 20 de minute. Şi sînt clasice! Restul minutelor se umplu, evident, cu eforturile lor de a-şi da de urmă - un demers à la Conan Doyle, în care destinul ajută cu o parte din indicii.

În sfîrşit, un film la care sala era plină. Ar fi trebuit să fie mai plină, căci Serendipity ar putea fi comedia romantică a verii noastre - fără bravura stilistică a lui Amelie, fără un personaj de talia lui Bridget Jones, poate prea laborioasă ca să-ţi sucească minţile de tot, dar suficient de fermecătoare ca să crezi că ţi-a scos-o în cale destinul, într-una din zilele lui generoase.
 Toate articolele despre Serendipity


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Andrei Gorzo


Alte articole

 Povestea pe care ne-am dori să o trăim... - Serendipity, Anca Tica
 Despre timp şi destin - Serendipity, Alex. Leo Şerban
 Invenţii dificile - Serendipity, Ada Roseti
 Pre(a)destinare şi hazard - Serendipity, Iulia Blaga


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer