Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2007

Voluntari din Japonia la Astra Film 2007

iulie 2007
Acum cîteva zile, voluntari din Japonia care vor lucra pentru Astra Film Fest 2007 au avut ocazia să vizioneze un nou film de prezentare a Sibiului realizat de Dumitru Budrala, un adevărat ghid vizual pentru Sibiu şi împrejurimile sale, cu subtitluri in limba lor maternă, filmul Sibiu 2007.

Cu o durată de 20 de minute şi subtitrat în opt limbi, filmul prezintă istoria unui oraş cu patrimoniu şi parfum medieval, manifestările culturale importante şi diverse prin care Sibiul şi-a atras titlul de Capitală Culturală Europeană, dar şi împrejurimile şi monumentele naturale din imediata apropiere a oraşului.

Având o bogată experienţă în voluntariat, unii dintre ei de peste 6 ani, tinerii japonezi sunt nerăbdători să-şi pună cunoştinţele la bătaie în slujba Astra Film Fest 2007, dar şi să înveţe câte ceva din ceea ce presupune organizarea unui festival de film documentar de anvergură internaţională, aşa cum este Astra Film.

Astfel, unii vor lucra la îmbunătăţirea unor baze de date pentru AFF, iar alţii se vor ocupa de materiale promoţionale pentru Festival, având în vedere experienţa şi cunoştinţele lor avansate de grafică şi design.

Fiecare ediţie Astra Film presupune mii de ore de muncă ale unei echipe formate în mare parte de voluntari din toată Europa.

Astra Film - unul dintre principalele evenimente culturale ale programului Sibiu - Capitală Culturală Europeană - este printre cele mai interesante, valoroase şi căutate festivaluri de gen din lume. Cu un format care îi asigură anvergura internaţională, fără a neglija specificul local şi regional, Astra Film şi-a construit un loc aparte în lumea festivalurilor de film, constituindu-se într-un spaţiu de confluenţă pentru cinema, cercetare antropologică şi dezbatere socială. Datorită selecţiei de filme, a personalităţilor din juriu şi a caracterului deschis pentru dezbateri, Astra Film atrage un public, în special format din tineri, mult mai numeros în comparaţie cu majoritatea festivalurilor de acest gen.

De când se află aici, japonezii au experimentat o mulţime de lucruri în cadrul diferitelor activităţi de voluntariat la care au participat în cadrul Programului Sibiu - Capitală Culturală 2007. Astra Film Sibiu 2007 este pentru ei o nouă provocare.

Toate articolele despre Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2007

Căldură şi răutăcisme - Astra Film Fest 2007, Iulia Blaga
 Despre lucrurile mici care contează - Independenţa, Iulia Blaga
 Marele Premiu Astra Film Fest 2007: Cabal în Kabul, Comunicat de presă