martie 2008
Cea mai importantă instituţie de artă modernă din lume, Museum of Modern Art din New York, l-a angajat pe artistul român Dan Perjovschi să creeze o pagină de promovare a muzeului în cotidianul The New York Times.

Ediţia din 12 martie 2008 a cotidianului cu cea mai mare influenţă în presa scrisă conţine în secţiunea specială Museums o pagină cu desene de Dan Perjovschi. Ales de MoMA să reprezinte imaginea muzeului în acest număr din The New York Times, Perjovschi începe cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane şi a felului în care este prezentată astăzi de către marile muzee (inclusiv de către MoMA) - o listă în care putem citit: "Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop". Influenţa muzeului newyorkez şi capacitatea sa de a comisiona aproape oricare artist contemporan în viaţă, fac ca alegerea lui Dan Perjovschi să fie cu atât mai impresionantă.




Roxana Marcoci, curator al MoMA, a organizat în perioada 2 mai - 27 august 2007 prima expoziţie individuală a artistului român în Statele Unite, What Happened to US?. Perjovschi a desenat timp de câteva zile, de faţă cu vizitatorii muzeului, unul dintre pereţii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, făcând comentarii grafice legate de contextul social şi politic actual în relaţie cu arta. Prezenţa lui Dan Perjovschi la MoMA a beneficiat de sprijinul Institutului Cultural Român din New York.

(Dan Perjovschi, What Happened to US?, la MoMA - partea I)


(Dan Perjovschi, What Happened to US?, la MoMA - partea a II-a)


Detalii legate de expoziţie găsiţi la adresa http://www.moma.org/exhibitions/exhibitions.php?id=3956.

0 comentarii

Adăugare comentariu

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus