Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici muzică  Sageata  Articole diverse

Kay-li, Kay-lo, a fost un show mişto - Kylie Minogue, 2008


Eduard Ţone

Eddie's site, mai 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Kylie Minogue e una dintre figurile muzicii pop care nu are cum să-ţi fie antipatică. Dacă n-o iubeşti, măcar îi apreciezi fundul. Dacă n-ai crescut pe I should be so lucky sau Locomotion, atunci sigur nu ţi-ai putut scoate din cap refrenul I can't get you out of my head de acum câţiva ani. Dacă ţi-a fost tot timpul indiferentă, atunci când ai aflat din presă că are probleme cu cancerul de sân, cu siguranţă i-ai păstrat un strop de compasiune.

Sâmbătă seara (17 mai 2008), circa 15.000 de oameni s-au adunat pe stadionul Cotroceni ca să urmărească show-ul australiencei de un metru şi-o chiflă, probabil fiecare dintre ei purtând în minte unul dintre motivele de mai sus. Două ore de Kylie n-au însemnat două ore de delir. Nu s-a cântat over and over niciunul dintre refrenele mai mult sau mai puţin întipărite în mintea românilor. Nu s-a stat minute în şir pe stadion în speranţa unui second bis. Nu a fost un foc de artificii şi nici un extaz generalizat care să zdruncine elegantele vile de pe străduţele cu nume de doctori din vecinătate.

Dar:
A fost un concert bine dozat, cu o primă oră la relanti, urmată (de la melodia Copacabana încolo) de încă una mult mai "aprinsă", cu o Kylie la început plictisită, apoi din ce în ce mai dispusă să interacţioneze - sigur, fără a sări calul, "bună seara Bucarest" şi "mulţumesc" neamintind deloc de Ciobănaşul cu 300 de oi "prestat" în vremuri imemoriale la Braşov de un anume Toto Cutugno. A fost un show excepţional îmbrăcat în impecabile ţinute Jean Paul Gaultier, Kylie jonglând între personaje diferite, de la dominatrix la divă, de la "marinăreasă" la marjoretă. N-am văzut nimic spectaculos în privinţa scenografiei digitale, n-am cuvinte de laudă nici pentru sonorizare, însă Kylie a fost (aproape) impecabilă ca voce şi ţinută.

Iar cei care au fost dezamăgiţi, uită că, de fapt, Kylie nu e Madonna. Ba mai mult, că vine din Australia, zona muzicală care îmbină cel mai fericit feeria londoneză cu festivismul american. Adică îţi serveşte un show care nu e american, pe o muzică deloc britanică, purtându-te însă prin ambele ţări care dau ora exactă în showbiz-ul mondial. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Eduard Ţone


Alte articole

 O reverie lirică la Ateneul Roman - Florin Estefan în Sogno, Comunicat de presă
 Ora lui 2018, Octavian Neculai
 The exterminating angel / Îngerul exterminator - între armonic şi disonant, Roxana Pavnotescu
 Recviem pentru un star: Johnny Hallyday, un erou al erei non-digitale, Anca Mureşan
 Succesul artiştilor români la Roma şi Arezzo. Povestea Festivalului ICon Arts, la 20 de ediţii dedicate excelenţei în muzică şi arte contemporane, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer