dimineatacrossover / august 2009
Mulţi poate s-au îndoit, dar, organizatorii au anunţat răspicat, într-o conferinţă de presă, că va exista şi ediţia a VII-a a Stufstock. Tot la Vama Veche, pe plajă ca prima dată şi tot aşa, cu intrarea liberă.

Invitaţi să participe anul acesta: Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mike Godoroja & The Blue Spirits, Timpuri Noi, Zdob şi Zdub şi Celelalte Cuvinte, dintre consacraţi; Luna Amară, Zob, Kumm, Urma, EMIL - dintre cei care reprezintă scena alternativă. Există chiar şi o scenă amenajată în clubul Goblin & Gulag pentru cei proaspăt lansaţi.

Timp de 3 zile, la Vama Veche se va încerca revenirea la spiritul de început al locului, caracterizat - pare-se -, prin libertate de exprimare şi muzică rock. Organizatorii vor să creeze o stare de normalitate, în care predominante să fie bunul simţ, dragostea pentru natură, prietenia. Un astfel de mesaj poartă, cel puţin în teorie, Stufstockul... Pare că nu este doar o simplă distracţie.

Pentru Mani Gutău, solistul şi chitaristul Urma - Stufstockul a însemnat, de exemplu, o şansă de a cânta într-un festival organizat, pe aparatură profesionistă, în faţa unui public numeros - lucru singular în urmă cu 7 ani, atunci când a debutat evenimentul.

La conferinţa de presă organizatorii păreau obosiţi. Exista parcă un prag care trebuia depăşit - al neîncrederii, al imaginii eşecului - şi care deocamdată stătea ameninţător în calea următorului pas. Oricât de controversat - Stufstockul a creat totuşi o platformă pentru tinerii muzicieni români. Ar vrea să fie manifestul reînviat al unei generaţii care a ştiut, la un moment dat, să lupte pentru idealurile sale. În acest spirit - trebuie susţinut. În Vama Veche, 3,4 şi 5 septembrie 2009 - Golden Stufstock!

Declaraţii în format audio aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus