mai 2006
Societatea Română de Apărare a Drepturilor Scăriţei şi ale Ciocănelului Disperate (S.R.A.D.S.C.D.) vă invită la

Luna românească de luptă împotriva manelelor: iunie 2006Haideţi să ne arătăm unii altora că nu sîntem nişte figuranţi dintr-un film indian.

Haideţi să le arătăm că nu sîntem atît de leşinaţi pe cît părem a fi.

Haideţi să le arătăm că maşinile cu nr. personalizate gen JAF, BOX, FUR sau SEX, dinţii de aur, ghiulul, lanţul de bicicletă aurit pus la gît şi unghia lungă de la degetul mic al mîinii drepte sînt nişte handicapuri, nicidecum nişte virtuţi.

Haideţi să-i facem, măcar pentru 30 de zile, să se simtă la fel de străini în propria maşină, în propria casă, în propriul cartier, în propriul oraş, în propria ţară, precum ne simţim noi, cu ajutorul lor sincer şi dezinteresat, în propria noastră viaţă.

Haideţi să-ndrăznim să ne ascultăm şi noi muzica, de cîte ori avem chef (bineînţeles, la ore decente), cu geamurile deschise (la maşină sau la casă), cu sonorul la maximum, măcar o lună, luna iunie (De ce iunie? Pentru că e următoarea şi nu mai avem răbdare).

Cine ştie, s-ar putea să-i punem pe gînduri, să-nceapă să nu se mai simtă chiar atît de bine în ţara de căcat în care s-au născut, o ţară în care nu mai poate asculta omul liniştit o manea din cauza la toţi bulangiii care bagă la greu muzică simfonică din maşinile naşpa luate în leasing, vai de mama lor; o ţara în care-ţi stă-n gît sămînţa de bostan cînd ţi-e lumea mai dragă, din cauza la fraierii care ascultă roc sau geaz cu volumul la maximum, de parcă ar fi pe tarlaua lor, nu într-un bloc în care mai trăieşte şi alţi oameni, 'ra-ţi ai dracu' de-ntelectuali! Nu mai poate omu' să violează în linişte o bătrînică din cauza la violoniştii din clanu' Betovăn!

Cine ştie, s-ar putea să se gîndească (şi) ei la emigrare, pentru prima dată în viaţă, pe motiv de nepotrivire de caracter cu patria mumă.

Vă imaginaţi o Românie pitorească, dar, din fericire (aproape) nelocuită?

Cei o mie, maximum două care vom rămîne acasă, ne vom putea distra de minune: mai un tenis cu piciorul peste Munţii Carpaţi, mai un shopping civilizat în hypermarketurile goale ca nişte biblioteci, locuri de parcare căcălău, nu tu blocaje de trafic, nu tu bătut de covoare sîmbăta dimineaţă, nu tu o tăiere de porc în scara blocului.

Haideţi să le arătăm compatrioţilor noştri că existăm!

Români, să dăm Mozart la tot cartieru'!


Notă: Dacă nu trimiteţi mai departe linkul la articolul ăsta înseamnă că sînteţi manelişti.

În curînd "Iulie, Luna Românească Anti-Ţeapă", în care cetăţenii onorabili din mijloacele de transport în comun sînt rugaţi să ţină în portofel numai hîrtie de ziar tăiată la dimensiunile bancnotei de 100 RON iar pensionarii de la oraşe şi sate să-şi păstreze zacusca şi cîrnaţii la bancă, nu pe balcon sau în cămară. Dacă nu reuşim să-i cuminţim cu muzica simfonică, să-ncercăm prin înfometare!

S.R.A.D.S.C.D.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus