Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Concursul de scenarii NISI MASA, 2009

6 tineri jurnalişti români selecţionaţi la workshopul Nisi Masa de la Cannes

martie 2010
În perioada 12 - 23 mai 2010, reţeaua europeană de asociaţii Nisi Masa organizează a 5-a ediţie a workshop-ului Nisimazine în Cannes. Promovat în România cu sprijinul Asociaţiei Culturale Control N, concursul de selecţie şi-a desemnat cei 13 participanţi. Şase dintre aceştia sunt din România: Andreea Dobre, Miruna Vasilescu, Mirona Nicola, Maria Dicieanu, Erzsébet Plájás şi Cristina Groşan.

Ca şi până acum, revista scrisă şi editată în totalitate în timpul Festivalului de Film de la Cannes de către cei 13 participanţi va prezenta, din interior, filmele din selecţia festivalului, prin cronici si articole complexe despre secţiunile Semaine de la Critique şi Quinzaine des Réalisateurs şi va acorda o atenţie deosebită scurt-metrajelor şi tinerelor talente. Participanţii selecţionaţi în urma unei preselecţii vin din Franţa, Belgia şi România. Articolele, fotografiile şi materialele video realizate de ei în timpul festivalului de la Cannes vor fi postate pe site-ul www.nisimazine.eu.

Workshop-ul Nisimazine se desfaşoară anual în cadrul diferitelor festivaluri de film din lume şi se adresează tinerilor jurnalişti şi fotografi cu vârste cuprinse între 18-30 de ani care parcurg un training intensiv în timpul workshop-ului şi au contact direct cu cele mai importante evenimente din lumea filmului. Workshop-ul este sprijinit în România de Asociaţia Culturală Control N, reprezentantul Nisi Masa în România. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul www.nisimazine.eu..

Doi dintre participanţii români la workshop-ul Nisimazine sunt foşti participanţi ai atelierului de film Let's Go Digital!. Început în iunie 2005, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Let's Go Digital! s-a bucurat, timp de 7 ediţii, de un succes remarcabil în rândul tinerilor cărora li se adresează - liceeni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. În 2010, ediţia a 8-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, în colaborare cu Asociaţia Culturală Control N. Înscrierile la workshop, începute în urmă cu 2 săptămâni, continuă până în data de 1 mai 2010.

Mai multe detalii despre Let's Go Digital!, precum şi formularul de înscriere online se pot găsi pe site-ul www.tiff.ro, prin email la adresa iulia@tiff.ro sau la numărul de telefon 0721261736 (Iulia Rugină - coordonator proiect).

Toate articolele despre Concursul de scenarii NISI MASA, 2009

Au fost desemnaţi câştigătorii Concursului European de Scenarii Nisi Masa 2009, Comunicat de presă
 Juriul concursului european de scenarii NISI MASA 2009 a fost stabilit, Comunicat de presă
 Pînă pe 31 iulie 2009, înscrieri la concursul de scenarii NISI MASA, 2009, Comunicat de presă