noiembrie 2010
(Acesta este editorialul lunii noiembrie din revista TABU pe care nu o să-l citiţi niciodată în revista TABU)

"Distinse cititoare, eleganţi domni,

Revista pe care o deschideţi chiar în aceste momente poate fi foarte uşor asemuită cu un cocktail. Cu cât mai inspirat sunt melanjate gusturile şi culorile, cu atât mai savuros este gustul. Dar cocktail-uri bune, colorate şi sofisticate sunt multe. Cel pe care vi-l oferim noi are un ingredient în plus, cel care mă face să vi-l recomand cu toată încrederea. El se numeşte surpriza.

Revista noastră poate să vă ameţească sau să vă dea peste cap sistemul. Putem vorbi mult despre sex, despre droguri, despre boală, despre băutură, despre minuni, despre femei şi bărbaţi, despre atitudini, înţepeneli, greşeli, dorinţe, scrâşneli, poluare, Internet, iubire, gelozie, moarte, litere, veşmânt, mască, dedesubturi, mode, nebunie, planuri, muzici, oameni. Vorbim în cunoştinţă de cauză sau îi întrebăm pe alţii mai deştepţi. Recunoaşteţi, e un amestec mai vehement decât un shot flambat.

Această revistă aţâţă. Da, exact ca o mixtură inspirat alcătuită. În loc de lichioruri avem fotografie inedită, în loc de suc de fructe adăugăm texte proaspete şi inspirate, în loc de gheaţă umplem paharul cu vedete scoase din pielea lor confortabilă de vedetă, iar în loc de şampanie..., ei, şampaniei îi ţin locul câteva condeie cu acid.

Revista pe care o ţineţi în mână, această întâlnire de gusturi şi texturi, nu vă dă dureri de cap. Vă pune la încercare îndrăzneala, vă dezleagă limba, vă ridică fruntea, vă zgândăre ego-ul, vă face să râdeţi, plângeţi, oftaţi, măsuraţi, cântaţi, zâmbiţi, dojeniţi, citiţi, priviţi, gândiţi. Dar păstrează nealterate proporţiile. Vrem să mai treceţi pe la bar şi luna viitoare.

Revista pe care tocmai aţi cumpărat-o e o parte eu, o parte ei, colegii mei şi o parte voi. Pare combinaţia perfectă.

Redactor-şef / Bartender,
Cristina Bazavan"

P. S.: Acest text NU este un pamflet, iar Cristina Bazavan are un sănătos simţ al umorului. (Marius Constantinescu)

TVR Cultural, Vineri, 26 noiembrie 2010, 21:30
[email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus