septembrie 2011
Festivalul George Enescu 2011
Filmare cu Ministrul Culturii şi Patrimoniului Cultural, Kelemen Hunor, pentru a începe ziua energic.
Johan Botha (Lohengrin de mâine seară (sâmbătă 3 septembrie 2011) şi unul dintre marii tenori ai lumii) schimbă a cincea oară ora interviului. El e la Operă, noi în drum către Operă, el vrea să înceapă, noi - în blocaj pe Calea Plevnei. Probabil unul dintre cele mai gonite interviuri făcute de mine vreodată, cu un cadru aranjat în 10 minute şi cu ochii pe ceas la fiecare răspuns. Păcat, de altfel, pentru că este un tip jovial, volubil, care îşi doreşte cel mai mult să-i facă pe oameni să se simtă bine.
Repetiţie generală de Lohengrin. Cristian Mandeal obţine sonorităţi somptuoase, corul pregătit de Stelian Olariu este cel mai bun personaj colectiv, iar cele trei guest stars (Botha, Petra Lang şi Emily Magee) fac proba experienţei scenelor mari pe care cântă. În plus, regia lui Ştefan Neagrău e minimalistă, curată, presărată cu simboluri plăcut de descifrat. Mai multe despre producţiile Operei Naţionale Bucureşti în Jurnalul Cultural din seara asta (2 septembrie 2011) cu directorul general, Cătălin Ionescu-Arbore. Muzica lui Wagner confirmă o afirmaţie a lui Botha: "e ca un orgasm întins pe trei acte!" (sic!)
Am pudră pe gulerul cămăşii, iar lumea se uită ciudat la mine în metrou.
Oare cum o fi fost deschiderea de la Sala Palatului?

(Marius Constantinescu este realizatorul Jurnalului la TVR Cultural, difuzat în fiecare seară la ora 21 şi în reluare a doua zi de la ora 12.)

Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus