martie 2013
Uniunea Teatrală din România a anunţat lista nominalizărilor pentru ediţia 2013 a Galei Premiilor UNITER, iar Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu a primit şase nominalizări la cinci categorii.

Cea de-a XXI-a ediţie a Premiilor Uniunii Teatrale din România va avea loc luni, 13 mai 2013, la Sala Mare a Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi. Juriul de nominalizări din 2013 a fost format din criticii Mircea Morariu, Ion Parhon şi Maria Zărnescu.

Teatrul Naţional din Sibiu a primit următoarele nominalizări:
 Cea mai bună scenografie: Dragoş Buhagiar pentru contribuţia la spectacolul Călătoriile lui Gulliver
 Cea mai bună actriţă în rol secundar: Ofelia Popii pentru rolul Sofia Egorovna din spectacolul Platonov
 Cel mai bun actor în rol principal: Nicu Mihoc pentru rolul titular din spectacolul Platonov
 Cea mai bună regie: Silviu Purcărete pentru regia spectacolului Călătoriile lui Gulliver
 Cel mai bun spectacol: Călătoriile lui Gulliver, exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift în regia lui Silviu Purcărete şi  Platonov de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Dabija


"Pentru noi aceste nominalizări sunt o bucurie şi reprezintă o recunoaştere importantă a activităţii noastre având în vedere dimensiunea proiectelor propuse, dar şi turneele întreprinse.", a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS. 



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus