Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Faust

Spectacolul Faust va fi difuzat la TVR 2 pe 25 august 2014 şi în noaptea dintre 31 august şi 1 septembrie 2014!

august 2014
La cinci ani de la participarea în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh (2009), în seara zilei de luni, 25 august 2014, cu începere de la ora 20:00, Casa de Producţie TVR a iniţiat difuzarea pe TVR2 a spectacolului Faust de J. W. Goethe, în regia lui Silviu Purcărete. (Reluarea acestui spectacol se va difuza în noaptea dintre 31 august şi 1 septembrie 2014, de la ora 00:40)

Spectacolul produs de Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu a fost înregistrat de SRTv în cadrul ediţiei a XV-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Un reper important al teatrului românesc de după '89, producţia Teatrului Naţional "Radu Stanca", Sibiu, contribuie semnificativ la promovarea valorilor culturale naţionale. Acest lucru a fost confirmat atât prin premiile obţinute, cât şi prin turneele întreprinse: premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal (Ofelia Popii) şi premiul pentru cea mai bună scenografie (Helmut Stürmer) la Gala UNITER din 2008, participarea la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 şi în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh în 2009, Premiul Herald Angel Award 2009, Premiul de Excelenţă al Galei UNITER din 2010, participarea extraordinară de la Bruxelles din anul 2011, ce l-a avut ca invitat de onoare pe Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso, precum şi invitaţia primită în cadrul Programului Maribor Capitală Culturală Europeană 2012.

Seara de 25 august 2014 va fi cu siguranţă o sărbătoare a teatrului românesc, un prilej pentru publicul larg de a vedea această producţie impresionantă sau un prilej de revedere prin intermediul micului ecran pentru toţi cei care au avut posibilitatea să vadă spectacolul la Sibiu în ultimii ani.

Faust, J.W. Goethe
Regia: Silviu Purcărete;
Traducerea: Şt. Augustin Doinaş
Decorul şi light design: Helmut Stürmer; Costumele: Lia Manţoc