Privim aceste 60 de documentare ca pe un flacon de capsule cinematografice în care spectatorii vor găsi tratament împotriva unor afecţiuni colective ale societăţii moderne. Sunt pastilele care îţi ajută conştiinţa să iasă din amorţeală. Filmele One World Romania vă vor arăta simptomele traumatismelor suferite de lumea în care trăim, prin poveşti impresionante de pretutindeni. Iar după fiecare proiecţie, vom vorbi despre aceste simptome, dar şi despre cum putem lupta împotriva prejudecăţilor, despre cum putem creşte vizibilitatea asupra încălcărilor unor drepturi fundamentale ale omului, cel mai adesea trecute cu vederea. Capsulele One World Romania se eliberează fără reţetă. Consumul în cantităţi mari provoacă un singur efect advers, întâlnit la 95% din cazuri - viaţa poate părea mult mai frumoasă în urma terapiei prin film.
În fiecare an, festivalul One World Romania îşi propune ca prin filmele pe care le proiectează şi prin evenimentele organizate în jurul acestor proiecţii să prezinte subiectul drepturilor omului într-o manieră accesibilă pentru un public cât mai numeros. Prin fiecare eveniment al festivalului încurajăm implicarea socială şi dezbaterile pe diverse teme, astfel încât să vedem cât mai multe persoane determinate să schimbe ceva în societatea românească. Persoane pe care le întâlnim în număr din ce în ce mai mare la fiecare nouă ediţie de festival, dar şi la evenimentele organizate în restul anului - ecourile One World Romania în ţară, One World Romania la şcoală sau proiecţiile din cadrul KineDok, platforma internaţională de distribuţie alternativă de film documentar.
Festivalul One World Romania se întoarce în 2016 mai puternic ca oricând şi pregăteşte mult mai multe decât am putea dezvălui acum. 60 de documentare vă vor asigura o experienţă cinematografică cu totul specială, timp de o săptămână, în cele doar câteva săli de cinema rămase deschise în centrul Bucureştiului. Revenim curând cu temele festivalului, dar şi cu noutăţi despre evenimentele ce vor fi organizate în paralel cu cele aproximativ 70 de proiecţii din săptămâna 21-27 martie 2016.
Festivalul One World Romania este organizat de Asociaţia One World Romania şi Centrul Ceh Bucureşti, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung. Dintre partenerii confirmaţi ai ediţiei a 9-a: Centrul Naţional al Cinematografiei, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, RoAid - Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Centrul de Resurse Juridice, EEA Grants, Fondul ONG, Forumul Cultural Austriac, Canopy.
Descarcă broşura One World Romania, 2016 aici..