august 2016
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2016
Acum, când scriu aceste cuvinte, sunt pe strada Dunării din Alexandria şi am ieşit de la Lungs (un spectacol după piesa lui Duncan Macmillan, în regia lui Nae Constantin Tănase, cu Denisa Nicolae şi Liviu Romanescu). Mă gândesc că poate nu ar trebui să scriu această poveste cât sunt sub influenţa proaspătă a spectacolului. Dar o fac oricum. E de datoria mea. Datoria mea ca om să dau mai departe. Aşa cum Denisa şi Liviu au dat mai departe din ei. Aşa cum Liviu a cerut-o de soţie aici, de faţă cu noi.


Mă gândesc cum să vă fac să simţiţi măcar o jumătate de firimitură din ceea ce simt eu. Nu o să pot. Spectacolul ăsta e dincolo de ce poate cuvântul "sincer" să însemne. E o viaţă de om pusă în aproape două ore. Despre frică. O imensă frică născută dintr-o imensă iubire de mamă faţă de posibilul copil, de om faţă de natură şi de om faţă de om. Trag linie şi vă rog. Vă rog să mergeţi să-i vedeţi. Nu vă recomand, vă rog.

Acum Denisa Nicolae e logodită. Acum Liviu Romanescu e logodit. Acum doi oameni, în văzul altor 40 au arătat o bucată din viaţa lor.

Acum e bine.





0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus