Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Astra Film Cinema

A Separation, în premieră în România, la Astra Film Cinema, Sibiu


Comunicat de presă

martie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Ce se întâmplă "pe viu" între doi oameni care divorţează după un mariaj de aproape patru decenii şi care, probabil, ar fi trebuit să se despartă cu mult mai mulţi ani în urmă?

Filmul A Separation / Att Skiljas (regia: Karin Ekberg), care va rula în premieră în România la Astra Film Cinema - joi, 30 martie 2017, de la ora 19:00, este o tragicomedie care prezintă ultimele acte ale unei "prea lungi" căsnicii. Filmul a fost distins cu premiul HBO Invisible Camera la BIDF - Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Budapesta.

Orice sfârşit este un nou început!

Filmul surprinde tentaţia şi bucuria timidă a unui nou început după un sfârşit anticipat şi îndelung aşteptat. Regizoarea Karin Ekberg urmăreşte îndeaproape un an din viaţa părinţilor ei. Un an ca nicicare altul, ultimul an, chiar înainte de divorţ. Lena şi Kjell au fost căsătoriţi vreme de 38 de ani, dar trăiesc separat de mai bine de 15 ani: dorm în camere diferite, iar momentele intime au dispărut în totalitate. "De 15 ani, nici măcar un sărut! Cum poţi să trăieşti într-o astfel de relaţie?", se întreabă retoric Kjell în faţa camerei.

Casa în care cei doi au locuit este deja scoasă la vânzare. Este în regulă să arunci rochia de mireasă? Verigheta poate fi pusă într-un sertar, undeva unde nu umbli prea des. Ce faci cu paharele "urâte" de cristal pe care nimeni nu le vrea? Lucrurile sunt împărţite între cei doi, sub ochii fiicei lor care urmăreşte procesul din spatele camerei de filmat. Pe rând, mobila, covoarele, lucrurile, fotografiile de pe pereţi, lămpile dispar, iar casa rămâne goală. Tenta de tristeţe se risipeşte cât ai clipi. Odată mutaţi, fiecare la casa lui, atât Lena, cât şi Kjell îşi refac viaţa imediat după divorţ.

Preţul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei la Astra Film Cinema (Piaţa Mică 11, Sibiu). Mai multe informaţii la tel: 0751.166.516
0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 The Wolfpack, proiecţie eveniment la Astra Film Cinema, Sibiu, Comunicat de presă
 Astra Film Cinema îşi reia programul din 11 februarie 2016 cu filmul Outside, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer