Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Prieteni de dinainte de a deveni celebri, Dalida şi Alain Delon, la TV5MONDE


Comunicat de presă

iunie 2017
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Născută în Egipt, în 1933, din părinţi italieni, fascinanta Dalida (Yolanda Cristina Gigliotti) a scris istorie, fiind prima artistă câştigătoare a Discului de diamant. Pleacă la Paris, în căutarea gloriei, unde, într-o perioadă de restrişte financiară, singurul prieten îi este un vecin de bloc: Alain Delon, rebelul filmului francez, care avea să devină unul dintre cei mai iubiţi actori ai cinematografiei mondiale. Amândoi, în exact aceeaşi situaţie, la început de carieră.
 
"Ea venea din Orientul Apropiat, cu un singur bagaj: un titlu de Miss Egipt 1954. (...) Zece ani mai târziu, devenise Dalida, iar eu, Delon", povesteşte actorul în cartea sa biografică, Les femmes de ma vie, citată de Paris Match.
 
Dalida şi Alain Delon - Parole, Parole
 
TV5MONDE a programat pentru începutul săptămânii un documentar despre viaţa legendarei artiste, DALIDA, POUR TOUJOURS (luni, 19 iunie 2017, de la 22:00), iar pentru duminică seara, la Cinema TV5MONDE, filmul LE BATTANT, cu Alain Delon, acesta fiind şi unul dintre filmele regizate de el.
 
DALIDA POUR TOUJOURS
luni, 19 iunie 2017, de la 22:00

 
Din Cairo până la Paris, urmărim viaţa personală şi cariera micuţei Yolanda, devenită legendara Dalida. Timp de 30 de ani, vedeta muzicii franceze a explorat stilurile şi genurile muzicale, cunoscând un succes enorm şi o fericire personală capricioasă. Realizatorul Michel Dumoulin a urmărit-o timp de trei ani.
 
Realizator: Michel Dumoulin (Franţa 1977, remasterizat în 2015)
 
Video, aici.

 
LE BATTANT
Duminică, 25 iunie 2017, de la 22:00

 
Jacques Darnay iese din închisoare, după ce a ispăşit o pedeapsă de zece ani pentru furtul unei bijuterii. Însă problema n-a fost niciodată lămurită: a acţionat singur? Unde se află bijuteria? Prin urmare, este numaidecât urmărit de poliţie şi de "vechii prieteni''.
 
Regia: Alain Delon (Franţa, 1983)
Scenariul: Christopher Frank, după un roman de André Caroff
Distribuţia: Alain Delon (Jacques Darnay), François Périer (Gino Ruggieri), Pierre Mondy (Rouxel), Anne Parillaud (Nathalie)
Genul: poliţist
Atenţionare: Nerecomandat minorilor sub 10 ani (-10)
 
Detalii despre film, aici.
 
-----
 
Găsiţi aici grila de programe de limbă franceză, cu subtitrare în limba română, difuzate de TV5MONDE în iunie :
pe site-ul TV5MONDE România [europe.tv5monde.com/ro]
şi pe pagina de facebook TV5MONDE România [facebook.com/TV5MONDERomania].
 
0 comentarii

Spacer Spacer