octombrie 2004
N-am mai scris de când a murit Christopher Reeve. Asta nu înseamnă că n-a mai murit nimeni, nu-i adevărat, chiar alaltăieri citeam de o importantă cântăreaţă albaneză care a murit la New York (nu e glumă, e Aaliyah a lor).

Ştiri noi din Movieland, Lucasland şi superherosland, încă nu s-a ales noul interpret al lui James Bond dar Julian Mc Mahon (Nip / Tuck şi Doctor Victor Von Doom din blockbuster-ul anului 2005, The Fantastic Four) este favoritul.

Totuşi ştirea săptămânii este cea referitoare la cine va fi noul Kal-El.

Brandon Routh este noul Superman, el s-a născut cu o zi înainte să moară Christopher Reeve, dar acum 25 de ani. Studiourile Warner Bros. au dat anunţul abia pe 22 octombrie, dar net-ul vuieşte de o săptămână.

Istoria proiectului este destul de îmbârligată, şi durează de la jumătatea anilor '90 cînd proiectul era anunţat cu Tim Burton, Nicolas Cage şi Jack Nicholson în rolul lui Lex Luthor. Acum doi ani ataşat era catastrofalul Mc G (Charlie's Angels I şi II). Poveştile despre cine va fi Superman au fost nume aberante, de la Brendan Fraser, la Jesus însuşi adică Jim Caviezel, Jesus în versiunea sado-mazo a lui Mel Gibson. Bryan Singer (Usual Suspects, X-Men I şi II) l-a înlocuit pe McG. Se speculează nume precum Johnny Depp (Lex Luthor), Scarlett Johanessen (Lois Lane), dar jocurile nu sunt încă făcute, adică contractele nu sunt semnate. Stan Winston a început deja din 2003 să lucreze la cybersuit şi filmările încep luna viitoare la Sydney. Povestea va continua se pare, de unde s-a terminat Superman II, şi deci, nu va fi despre originile lui Kal-El. Se pare că generalul Zod va avea un rol, mic sau mare, vom afla. Cine e fan şi vrea să afle mai multe despre prietenul nostru de pe Krypton, poate merge pe site-ul lui. Superman va zbura din nou pe 30 iunie 2006. În cinematografe.

din Movieland,
Alin Ludu Dumbravă

PS: Legi şi ordonanţe referitoare la cinema... francezii interzic folosirea mobilelor în sala de cinema... le vor bruia semnalul... new-yorkezii deja beneficiază de o lege referitoare la acest lucru, la ei se dă o amendă usturătoare, la noi de câte ori mergi la cinema auzi biip, biip, biip sau melodii (ring tones), de poţi să-ţi formezi cultura muzicală, de la Mozart la hip-hop, sau mai pe româneşte, manele!!! mai ales cu noile modele ai putea să faci şi un still sau movie mic cu actorul - actriţa preferată sau scena pentru care a primit IC-14. Dacă nu e lumină suficientă se poate aprinde bricheta pentru lighting şi chiar da foc la sală... din greşeală!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus