august 2006
Apropo de Me and You and Everyone You Know, adică Eu, tu şi toţi pe care-i ştim. Io nu-i ştiu. Nene, mie nu mi-a plăcut filmul ăsta şi nu înţeleg de ce i-au dat ăia şi ăilalţi premiu şi ce vor cu el, un Solondz de garage sale şi gargară, ingrediente stas din care se fac burgerii de film independent american. Doar că mai indigeşti decît chiar gunoaiele de studio precum Poseidon. Şi atât despre acest subiect. Dar pentru că veni vorba de vânzători de pantofi (meseria protagonistului), there can be only one, şi anume Bundy, the Al Bundy.

Astfel, drept compensaţie vă dau alte 10 puncte de interes din săptămâna asta în Movieland, să le citiţi cât o să staţi la coadă la Piraţii din Caraibe 2 adică Cufărul Omului Mort. De căldură oare? Că a revenit valul de căldură oricum. Şi nu, nu vă recomand un mojito.

 1. Să pregătim hype-ul la Bond 21: Casino Royale pentru noiembrie. Deci puneţi martiniul şi vodka în shaker din timp. Data de premieră pentru Bond 22, 2 mai 2008 (între timp s-a schimbat deja pentru 7 noiembrie că n-au regizor).

 2. Mel n-a vrut să vină să-şi ceară scuze de faţă cu rabinul. Dar şi-a cerut scuze de la lege, le-a trimis poliţiştilor care l-au arestat invitaţii la Apocalypto şi poliţistei un buchet de flori de 500 de dolari.

Respect the Law!Poate totuşi, mă rog, se mai face Mad Max 4, acum dacă tot s-a anunţat Indiana Jones IV pentru 2008.

 3. Nimeni n-a văzut încă copilul lui Tom Cruise cu Katie Holmes. Probabil nici ei. Şi nici cei de la Paramount, dar nu e ăsta motivul pentru care au anulat contractul cu Cruiserul. Mai degrabă Brooke Shields şi doamna Redstone.

 4. Marcel Iureş joacă în Piraţii din Caraibe 3, care se filmează chiar acum. Dacă se întâlneşte cu Keith Richards pe platou poate îi spune că la noi nu sunt cocotieri ci corcoduşi şi poate vin şi Rolling Stones în România.

 5. În America a ieşit Snakes on a Plane. La noi o să se cheme "Avionul cu şerpi". Adică The Plane with Snakes. Acest film n-o să ruleze pe zborurile transcontinentale. Dacă o să ruleze puteţi să-mi spuneţi Shirley.

 6. Nu se face Ocean's 14. Slavă domnului Clooney. După Ocean's 13 (în filmări acum) s-au oprit. Mai târziu cu trei filme decât trebuia.

 7. S-a găsit un nume comun pentru "tinerii" ce fac filme în România, nota bene "bătrânilor" - pentru cineva de 18 ani un om de 30 de ani e deja way too old. "Generaţia aşteptată", cine dom'le, că io n-aştept pe nime'! (- Aşteptaţi?/ Aşteptăm. / Atunci mai aşteptaţi, că poate bagă.) Cu sponsorizare de la chipşii cu hamsii, Hamsy Chips - Waiting Generation.

 8. Hârtia va fi albastră, filmul lui Radu Muntean, e în competiţie la Sarajevo. Acolo unde l-au împuşcat pe Ferdinand. Nu personajul din desene animate ci arhiducele. Baftă, Radu! (şi Radu a fost băftos, a luat Menţiunea Specială a Juriului şi premiul cinematografelor europene).

 9. Pe ecrane Sandra Bullock şi Keanu Reeves locuiesc într-o casă, dar la doi ani distanţă (House by the Lake, originalul se chema Il Mare). Un Speed pentru personale care stau în nemişcare. Şi fără Dennis Hopper.

 10. Şi în cu totul altă ordine de idei Iron Maiden scot album nou, al paişpelea, pe 5 septembrie. Titlul: A Matter Of Life And Death. Nu e film related? Cum să nu, e titlul filmului lui Michael Powell şi Emeric Pressburger din 1946. Dar mă îndoiesc că e vorba despre acelaşi lucru.

S-auzim de filme bune!

Apărut în Şapte Seri, august 2006, updatat pentru liternet cu o zi înainte să apară albumul Maiden (găsiţi piese plus joc de tras cu arma în mutanţi la www.ironmaiden.com).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus