octombrie 2004
And in the news...40.000 de femei violate în Congo - 78 de musulmanii morţi prin sufocare în Thailanda, unde primul ministru îşi cere scuze pentru că forţele de securitate care au arestat cei peste 1300 de manifestanţi au exagerat cînd i-au adunat ca pe sardine- cine e responsabil de cei 50 de noi recruţi irakieni împuşcaţi, de ce n-au avut protecţie din partea trupelor de ocupaţie? - Bush vrea 75 de miliarde de dolari pentru a continua războiul în Irak şi Afganistan, care a costat pînă acum 210 miliarde, deci mai puţin de jumătate cît cel din Vietnam - Castro cade şi nu-şi rupe gîtul sau oasele pentru a-l pune în armură ca pe Darth Vader şi imediat expulzează banii diavolului adică dolarii din Cuba şi cui îi pasă de trei noi poze cu Anakin din Star Wars?
Mie şi altora, mult mai duşi pe calea Forţei. 204 zile până la Episodul III.

Se pare că un norocos a văzut un rough cut la ROTS (that is, pentru necredincioşi, Revenge of the Sith) şi a umplut cu spoilere internetul. Se vorbeşte de un nou personaj misterios, Darth Plagueis, şi Yoda apare călărind o creatură numită Can-Cell. Teaser trailer-ul apare pe 4 noiembrie alături de Incredibles, la fel şi mult-speculatul teaser poster. Box-office-ul la Incredibles va creşte cu un procent doar pentru că fanii Star Wars se vor duce la film doar şi numai pentru a vedea trailer-ul. Lucas a ales un film bun (Incredibles, e, pe bune, un desen animat incredibil! bine a făcut Alexander că s-a retras la spatele lunii), pentru a-şi promova primele imagini oficiale din Episodul III, la fel de aşteptat de fani, ca a doua venire a lui Christos de fanii acestuia din urmă. Pentru colecţionarii neliniştiţi un bonus, un poster cu Star Wars-A New Hope, adică afişul original din 1977, cu preţuri variind de la 14 la 138 de dolari. Acum, de cumpărat repede, cît a mai scăzut dolarul.


Cui îi pasă că Star Wars ar trebui să-i pese şi de Indiana Jones. Proiectul are un nou scenarist. Proiectul e încă în hold, dar după Frank Darabont (Shawnshank Redemption, Green Mile, Young Indiana Jones) şi Stuart Beattie (Piraţii din Caraibe, Collateral), Jeff Nathanson (The Last Shot, Catch me if you can, The Terminal, Rush Hour) a fost angajat pentru a scrie un draft. Da, Indiana Jones IV ar trebui să se filmeze la anul pînă la urmă. Dacă lui nenea Lucas i-o plăcea îl sună pe Spielberg, să-i spună că protejatul său Jeff e bun, dacă nu mai aşteptăm. O leacă.

Forţa fie cu noi. Şi cu voi. Să nu fie numai cu EI.


Din Movieland-ul virtual,
Alin Ludu Dumbravă

P.S. Despre morţi numai de bine, pentru că unii morţi sunt plini de bani, unii cîştigă atît de mult şi după moarte, bani pe care cei vii n-au reuşit niciodată să-i agerească...iată a apărut şi clasamentul celor mai bogate celebrităţi moarte pe 2004, se potriveşte bine cu morbiditatea lui Ludu, deci: Elvis conduce cu 40 de milioane de dolari pe an, Tolkien vine tare din urmă pe trei, Lennon şi Harrison sunt cei doi Beatles de dincolo, dar nu mi-e ruşine nici cu ultimele locuri, toate ex-aqueo cu câte 5 milioane de dolari: Sinatra, James Dean, Freddie Mercury, Jerry Garcia şi Tupac Shakur. Cred că Frank e cam supărat pe Shakur, cu siguranţă că lui SammyDavis îi străluceşte ochiul de sticlă...

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus