februarie 2005

"What are they gonna say about him? What are they gonna say? That he was a kind man? That he was a wise man? That he had plans? That he had wisdom? Bullshit man!"
(Dennis Hopper în Apocalypse Now)

Români treziţi-vă!!! Au avut alegeri în Irak... să nu fie ca-n poezia cu Hannibal... Coppola s-a întâlnit cu Putin la Moscova. Dar înainte a făcut românilor un cadou de ziua lui Ceauşescu... da, pe 26 ianuarie a venit la fostul IATC, ATF şi actualul UATC să ţină o prelegere de film în ţara împuşcatului, ţepelor şi ţepuiţilor.


Jack! Jack!


Coppola, care l-a pus pe Dracula să grăiască sub machiajul lui Gary Oldman cuvinte româneşti. "Tu eşti viaţa mea", dar cu accent strong tzuica Lugosi. A fost ziua lui Ceauşescu si ziua ndugului meu Kijbac. Dacă nu ştiţi ce-nseamnă Ndugu întrebaţi-l pe Jack Nicholson alias Schmidt. Despre Jack şi încă un Jack (The Two Jakes, mi-e dor de Jack Daniel's) va fi vorba mai jos. Back to Coppola. A venit se pare pentru că m-am uitat împreună cu Kijbac la opening-ul la Naşul în timp ce beam ghiciţi ce (the answer is Jack) apoi săptămâna următoare mi-am dat cu elicopterele în cap, aşa cum fac când beau vodcă, pe dvd-ul cu Apocalypse Now. Total Redux. Stima noastră şi mândria - Ford Coppola-n România!!! Uraaa! Uraaa! Şi marker-ul cu care maestrul în vinuri şi cinema ne-a semnat autografe pe dvd-urile cu filmele amintite mai sus e pus bine la mine în sertar şi acolo rămâne. Dacă nu mi l-o ciordi careva.


Two Jakes


O.K. Pentru că a fost Coppola care a făcut Apocalypse Now, tot 26 ianuarie a fost cea mai sângeroasă zi a războiului din Irak, cu 31 de americani morţi, şi un elicopter prăbuşit. Plus în State un idiot sinucigaş care şi-a parcat Jeepul în faţa trenului şi în timp ce venea trenul spre el, s-a răzgândit, a ieşit din maşină şi s-a uitat cum s-au făcut trenul şi Jeep-ul armonică. 11 oameni au murit şi vreo 200 au fost răniţi. În plus noi care am sărbătorit pe Coppola, Ndugu şi 15 ani de la ultimul cincinal am terminat romul Gavanes la Blues Café. THE HORROR!!!


Cut to - The Day After

....s-au împlinit 60 de ani de la Auschwitz pe 27 ian. 1945 trupele ruseşti au intrat în lagăr şi au găsit 7000 de supravieţuitori. THE HORROR, THE HORROR!!!


şi aşa am intrat în februarie...şi Jack is Back.

The Departed este noul film al lui Martin Scorsese (care va lua sau nu Oscar-ul pe 27 februarie, la a cincea nominalizare suspansul e maxim). Departed este un remake la trilogia poliţistă hong-kong-eză Infernal Affairs (pe care trebuia să-l bag în topul meu TEN pe anul trecut dar n-a mai intrat. Deh!), serie de Andy Lau şi Alan Mak (2002-2005) relocată de americani în zona poliţiştilor irlandezi din Boston. Brad Pitt produce, Leonardo Di Caprio, Matt Damon şi Mark Wahlberg se înfruntă. Mega-ştirea de pe 3.02.05 este / is: Jack Nicholson joins the cast as Irish gang boss. Bine că nu l-au luat pe marele actor de comedie Robert De Niro. Nicholson face cam un film pe an şi n-a făcut nici unul cu Scorsese. Oricum mai e nevoie de un big dude, pentru şeful rival. Iar Dustin Hoffman e out pentru că e înrudit cu de Niro (just another Focker). Nota bene, Pacino şi Nicholson n-au jucat niciodată împreună. Casting directors, please?)

Pe de altă parte De Niro şi Scorsese mai au un proiect genial. Taxi Driver 2: Look who's talking - to me. Partea cea mai proastă este că se pare că acest zvon nu e o glumă. (Call me a cab! You're a cab!)


CUT TO.
Şi s-a dat în final titlul la Piraţii DOI,. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Şi de a doua zi după Globurile de Aur Johnny Depp s-a apucat să-şi lase barbă. Barba lui Jack Sparrow, pirat cu creierii arşi. De rom sau de soare. Modelat după Keith Richards. Eu, dacă în doi Keith îl joacă pe ta-su, dau bani pe bilet. Şi aşa s-a promis. Şi mai beau o sticlă de Gavanes sau de Jack dacă bagă şi o piesă pe soundtrack. Cu sau fără Mick. Chiar şi cu Johnny Depp. Ceva gen Wicked As It Seems.

Deocamdată Verbinski, Bruckeimer & Co. l-au luat în film pe urmaşul lui Max Von Sydow, anume Stellan Skarskgard. Şi pe De Niro al lui John Woo, adică pe Chow Yun Fat. Şi pe Orlando, Kiera şi Geoffrey "Peter Sellers" Rush. Filmările încep în martie. În Caraibe şi la Los Angeles. Premiera americană pe 7 iulie 2006. Titlul anterior, Tresure of the Lost Abyss, va fi păstrat pentru numarul trei. Coming in 2007.

Din Movieland, acolo unde zic unii că mi s-a ars pelicula (doar o bobină, restul e OK), cine a zis că Ludu=Alin=coerenţă, egal virgule ca la DEX, are U talkin' to me?

Alin Ludu Dumbravă


P.S. Vă sfătuiesc aprig să mergeţi să vedeţi Sideways, tradus In vino veritas, adică primul film nominalizat la Oscar (cinci!) care iese la noi în săli, too bad, într-o singură copie. Apoi intră Ray (Hit the Road Jack) şi apoi Aviatorul. Million Dollar Baby, Hotel Rwanda, Finding Neverland- trăiască dvx-ul sau aşteptaţi după Oscar-uri!!!!

RIP: A murit Jacques Villeret (La Soupe aux Choux, Jandarmul, Le Diner des Cons). În limbajul celor de după blocuri suntem noi care vă facem pe voi, Villeret era un comisar pe care l-a lăsat pateul la numai 53 de ani. Bullshit, man!


Notă: fotografiile au fost realizate de Nina Mihăilă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus