noiembrie 2009
Lecturile publice sunt, pretutindeni, forma cea mai directă de comunicare a scriitorilor cu publicul lor, unul din cele mai vii şi mai preţuite evenimente ale scenei culturale. Este evident astăzi că, dincolo de intimitatea cititului, iubitorii de literatură sau o mare parte a lor caută să-l cunoască, să-l audă, să-l simtă pe autor în relaţia cu propriul text.

Discuţiile dintre scriitor şi cititorii lui, purtate de fiecare dată după lectura unui fragment de roman sau a unei povestiri, sunt deseori mai incitante, mai autentice şi mai lămuritoare decât clasicele dezbateri critice.

Povestitorii de la Şosea este un proiect care îşi propune să aducă în faţa publicului MŢR, lună de lună, pe unii dintre cei mai apreciaţi scriitori români.

Vino la Clubul Ţăranului pentru a-i asculta citind şi pentru a-i întreba multe şi mărunte!

Miercuri, 18 noiembrie, la ora 19.00, la Povestitorii de la Şosea, ne întâlnim cu scriitorii Ana Maria Sandu şi Dan Lungu. Moderator - Marius Chivu.

Ana Maria Sandu a publicat în 2003 volumul Din amintirile unui Chelbasan (Editura Paralela 45), un poem epic, nominalizat la premiile României literare pentru debut şi la Premiul ASPRO pentru experiment. Cartea este în curs de apariţie în Franţa, la Editura Chemin de Fer. În 2006, a publicat la Editura Polirom, în colectia Ego. Proza, romanul Fata din casa vagon (prefaţată de Mircea Cărtărescu), o poveste crudă despre identitate şi hazard. Romanul va fi publicat în 2010 în Italia, de Gruppo Editoriale Zonza. Mai multe fragmente din romanul Fata din casa vagon au apărut în reviste literare din Franţa: http://remue.net/spip.php?article3096, http://www.larevuedesressources.org/ şi în limba germană, pe www.traduki.eu. Pentru anul 2010, Ana Maria Sandu are în pregătire la Editura Polirom, un nou roman, Omoară-mă!

Dan Lungu a publicat volumele: Muchii (versuri, Junimea, 1996), Cheta la flegmă (proză scurtă, OuTopos, 1999), Construcţia identităţii într-o societate totalitară. O cercetare sociologică asupra scriitorilor (Junimea, 2003), Proza cu amănuntul (proză scurtă, Cronica, 2003), Nunta la parter (teatru, Versus, 2003), Raiul găinilor (fals roman de zvonuri şi mistere, Polirom, 2004, 2007), Băieţi de gaşcă (proză scurtă, Polirom, 2005), Sunt o babă comunistă! (roman, Polirom, 2007), Cum să uiţi o femeie (roman, Polirom, 2009). Alături de Radu Pavel Gheo, a coordonat volumul colectiv Tovarăşe de drum. Experienţa feminină în comunism (2008). Alături de Lucian Dan Teodorovici, coordonează volumul Str. Revoluţiei Nr. 89, cel mai recent titlu din colecţia "Ego-grafii" de la Polirom. La Editura Cartea Românească a publicat, alături de Lucian Dan Teodorovici şi Cătălin Mihuleac, Antologia DramatIS.

Dan Lungu este unul dintre cei mai traduşi şi mai apreciaţi autori români în străinătate. Romanul Sunt o babă comunistă! (Polirom, 2007) a apărut în franceză, germană, italiană, maghiară, spaniolă, poloneză, bulgară şi turcă şi se află în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea. Versiunea franceză a cărţii a fost dublu nominalizată la Premiile Jean Monnet (Franţa, 2008). A fost distins cu Premiul Societăţii Junimea pentru activitatea literară pe 1993, premiul Editurii Nemira pentru proză scurtă (1997), premiul USR, filiala Dobrogea, pentru debut în proză (1999), premiul Goethe Zentrum pentru promovarea originalităţii, ca reprezentant al Club 8 (2001), premiul USR, filiala Iaşi, pentru proză (2005), Premiul "V. Pogor" al Primăriei Municipiului Iaşi pentru activitatea literară (2007).

Mai multe detalii despre Dan Lungu aflaţi accesând site-ul personal al acestuia: www.danlungu.eu.

Sponsori: NFG Trade, Exclusiv Import Export SRL
Partener: Clubul Ţăranului, Cocor Media Channel
Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualităţi, Radio Romania Cultural, RFI, Smart FM, 121.ro, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, Observator cultural, LiterNet, Suplimentul de cultură

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus