ianuarie 2010
"Lele", un băiat de 11 ani, noua stea a manelelor va apărea alături de Andi Vasluianu şi Dorotheea Petre dar şi de producătorul său Dan Bursuc în Muzica în sânge, scurtmetrajul regizat de Alexandru Mavrodineanu.

Filmul a fost selecţionat în Competiţia Internaţională a Festivalului de film de scurt metraj Clermont Ferrand din 2010, una dintre cele mai importante competiţii mondiale de filme scurte, supranumit şi Cannes-ul scurt metrajului.

Apariţiile inedite ale lui Lele şi Dan Bursuc sunt legate de subiectul muzical al filmului. O parte din filmări au fost realizate chiar în casa lui Bursuc.

Noaptea, Petre e paznic la un garaj de autobuze de la marginea Bucureştiului, iar ziua se ocupă de fiul său Robert, despre care crede că e talentat şi că are muzica în sânge. El obţine o audiţie la un faimos producător de manele (Dan Bursuc) care a lansat cu succes carierele unor copii. La audiţie tatăl şi fiul sunt aproape de visul lor. Lucrurile nu merg aşa cum se aşteptau, dar câteodată fericirea vine de unde nu te aştepţi. Pe drumul spre casă Petre descoperă că fiul său are cu adevărat muzica în sânge.

Filmul este produs de Strada Film cu sprijinul CNC în coproducţie cu Premium Films şi Les Films Promenades din Franţa, cu participarea programului "Decade of Roma Inclusion 2005-2012", o iniţiativă a Open Society Institute, TVR, France 3, Region Provence - Alpes - Cote d'Azur şi Millenium Bank.
Regia: Alexandru Mavrodineanu Cu: Andi Vasluianu, Dorotheea Petre

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus