Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  El secreto de sus ojos

Un nesurprinzător de surprinzător film - El secreto de sus ojos


Eddie's site, februarie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Un agent federal din Buenos Aires, ajuns la vârsta pensionării, trăieşte de peste 30 de ani obsesia unui caz pe care l-a avut în grijă şi care nu pare complet rezolvat. În 1974, Benjamin Esposito a anchetat crima comisă împotriva unei tinere proaspăt căsătorite cu un funcţionar bancar. Soţul acesteia a rămas închistat într-o incredibilă şi amară suferinţă. La bătrâneţe, Esposito doreşte să scrie un roman despre acest caz, combinat cu propria lui poveste de amor platonic vizavi de şefa lui, frumoasa avocată Irene dar şi cu povestea despre bunul său prieten şi coleg, Sandovar, asasinat din întâmplare, chiar în locul său.

La prima vedere, filmul lui Juan Jose Campanella, regizor argentinian cu suficient de multe filme la butonieră, e doar o altă plictisitoare poveste poliţisto-romanţată. La a doua, odată cu încercarea de descifrare a intrigilor psihologice atent ţesute, El secreto de sus ojos (The Secret in Their Eyes e titlul în engleză) se transformă într-o poveste excelentă, candidată perfectă pentru un loc sub soare la Oscar 2010, secţiunea film străin. E banal spus că avem de-a face cu o combinaţie meşteşugită între un thriller, o istorie de dragoste şi o comedie. Thriller-ul e noir, story-ul de amor e subtil şi supra-romantic iar comedia e tuşată din doar câteva replici. L-aş aşeza cumva în aceeaşi zonă cu Poliţist, adjectiv, dar mi-e teamă că ar trebui să fac comparaţii care ar veni în defavoarea lui Porumboiu, aşa că mă mărginesc să recomand El secreto de sus ojos ca pe unul dintre cele mai nesurprinzător de surprinzătoare filme ale anului 2009.

El secreto de sus ojos. 127 min.
Regia şi scenariul: Juan Jose Campanella.
Cu: Ricardo Darin, Soledad Villamin.
 Toate articolele despre El secreto de sus ojos


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Eduard Ţone


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer