Revista HBO / ianuarie 2010
Curb Your Enthusiasm
În 2000, HBO lansa, cu mult curaj, serialul Curb Your Enthusiasm / Larry David, inamicul public nr. 1 în care protagonist absolut era Larry David, co-creator al cultissimului Seinfeld şi unică sursă de inspiraţie pentru tot ce era mai rău (sau tot ce păţea mai rău, dacă vreţi) George Costanza. Continuare firească a acestui celebru personaj, în varianta "as himself" din CYE, Larry David a dus la paroxism cele mai incredibile din păţaniile lui George şi a introdus altele de-a dreptul inclasabile, ce transced cu mult televiziunea şi care exploatează la maximum persona unuia dintre cei mai talentaţi comici contemporani.

După şase sezoane în care unica regulă a fost "anything goes" şi-n care, la grămadă, L.D. a făcut praf toate tabuurile şi toate normele political correctness-ului atât de drag americanilor, acum, în cel de-al şaptelea (şi ultimul?), a venit rândul propriei sale creaţii, mai sus-amintitul Seinfeld, să "se bucure" de un deopotrivă delicios şi nemilos tratament "Larry David". Prin urmare, preţ de zece episoade, pe lângă delicate teme de genul "cum ne purtăm cu bolnavii de cancer?", "avem voie să facem sex cu bolnavii psihici?" sau "poţi folosi conotaţii sexuale în discuţia despre un minor?" - toate tratate, desigur, în cel mai ireverenţios mod posibil - pe lângă astfel de teme, aşadar, aveţi prilejul unic de a vă (re)vedea cu patru prieteni dragi (Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Jason Alexander şi Michael Richards), care dovedesc (dacă mai era, cumva, nevoie) că numai înzestrat cu enorm de mult umor poţi da viaţă unor personaje legendare, sinonime cu însăşi noţiunea de (mai mult decât) televiziune.

Curb Your Enthusiasm
Comedie, SUA 2009
Cu: Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin şi Susie Essman.
Cu: Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin, Susie Essman

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus