Blind Side, The
Într-o noapte, pe o ploaie infernală, o maşină luxoasă opreşte în faţa lui Michael Oher (Quinton Aaron), un adolescent afro-american, analfabet, de aproape 2 metri şi 200 de kilograme. O doamnă blondă îl trage de mânecă şi îl invită în maşină. Îi oferă o masă caldă şi un pat. Apoi, un dormitor, o maşină şi o şansă să facă o şcoală. Aţi spune că e ficţiune, că aşa ceva nu se poate întâmpla în viaţa reală.

Fie că vă vine să credeţi sau nu, filmul lui John Lee Hancock, The Blind Side, este inspirat dintr-o poveste adevărată. Datorită altruismului soţilor Leigh Anne (Sandra Bullock) şi Sean Touhy (Tim McGraw), Michael Oher a reuşit să devină un alt om. Tânărul a ajuns să joace în campionatul american de fotbal. Filmul este emoţionant, iar Sandra Bullock n-a mai făcut un rol atât de serios de ceva vreme. La rândul lui, The Blind Side este nominalizat la Oscar, la categoria cel mai bun film. Deşi este o peliculă care te unge la suflet, n-are nicio şansă în faţa preaputernicelor producţii Avatar sau Inglourious Basterds.

Regia: John Lee Hancock Cu: Sandra Bullock, Kathy Bates, Tim McGraw

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus