Şapte Seri / februarie 2010
From Paris with Love
Am auzit că de Valentine's Day la radio s-au dat bilete la From Paris with Love cu menţiunea "Petreceţi o seară romantică la film". Poate o seară romantică împreună cu prietenii de cazarmă, căci From Paris... nu e nici film de dragoste, nici o replică dată celebrului James Bond cu Sean Connery. Este doar un alt prilej pentru Luc Besson să vândă la cinema ceva care seamănă cu un episod mai lung de serial TV în care doi agenţi secreţi fac bang-bang şi măcelăresc emigranţi prin Paris.

Jonathan Rhys Meyers este James Reece, asistentul personal al ambasadorului Americii la Paris, băiat cu stare (şi iubită franţuzoaică care sigur o să vă fure privirea) care visează ca atunci când "va fi mare" să ia parte la misiunile CIA. Nu trece mult şi intră pe mâna lui Charlie Wax (John Travolta), un agent profesionist, alături de care trebuie să rezolve sângeros nişte probleme de stat cu traficanţii de droguri şi să facă prăpăd prin numeroasele comunităţi de emigranţi din Paris. Probabil că naţionaliştii francezi ar jubila la această curăţenie generală încurajată de Besson (co-scenarist şi co-producător), dar aceeaşi naţionalişti ar ridica din sprâncene la clişeele despre Franţa fluturate în film.

Ca să aveţi o idee mai clară, încercaţi să vi-l imaginaţi pe John Travolta în outfit de Othello (ras în cap, cu barbişon, cercel şi bronz fals) împuşcând chinezi, pakistanezi, algerieni şi vorbind cu poftă trucată despre supremaţia unui Royal with Cheese. Şi după ce savurăm gustul ridicolului, nu ne rămâne decât să scormonim după amintirea unor vremuri în care acelaşi Travolta vorbea despre acelaşi Royal with Cheese. Pe atunci se numea Vincent Vega şi era un mare actor.

Regia: Pierre Morel Cu: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Richard Durden, Yin Bing

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus