Daybreakers
În anul 2019, o epidemie ciudată a atacat Pământul, transformând majoritatea populaţiei în vampiri. Singurul om devenit vampir, care refuză să se hrănească cu sânge uman, este cercetătorul Edward Dalton (Ethan Hawke). Acesta încearcă să creeze un substitut pentru sânge care să poată fi folosit de vampiri şi astfel i-ar putea salva pe oamenii rămaşi în viaţă. Şi aşa puţini, aceştia sunt nevoiţi să se ascundă de setea nepotolită a vampirilor, care acţionează doar la lăsarea întunericului.

Filmul porneşte de la o idee bună şi chiar ar fi avut şanse reale să fie reuşit dacă scenariul nu s-ar fi abătut de la drumul cel drept. Chiar dacă Ethan Hawke şi Willem Dafoe fac tot posibilul să le iasă rolurile, nu e suficient ca să salveze o peliculă care o zbârceşte rău de tot către final. Daybreakers s-a dovedit a fi, în cele din urmă, doar un alt film despre vampiri, pe alocuri sângeros şi macabru.

Regia: Michael Spierig, Peter Spierig Cu: Ethan Hawke, Harriet Minto-Day, Jay Laga'aia, Damien Garvey, Sahaj Dumpleton, Allan Todd

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus