martie 2010
Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi etc., iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii şi de aprige dezbateri.

În librăria Cărtureşti MŢR (La Nuiele), începând din 2009, mensualmente se produc lansări - dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo-...

Miercuri, 24 martie 2010, de la ora 18.00, vă propunem să vorbim despre cartea coordonată de Vintilă Mihăilescu, Etnografii urbane. Cotidianul văzut de aproape, apărută în colecţia Collegium. Sociologie. Antropologie, a Editurii Polirom.

Analiza cotidianului a deschis antropologia spre noi zone de aplicabilitate şi interacţiunea cu alte discipline, de la urbanism la marketing, interesate la rândul lor de ce se ascunde în spatele comportamentelor noastre cotidiene. Studiile grupate în volum acoperă subiecte dintre cele mai diverse, legate între ele prin perspectiva comună a acestei metodologii. Toate au în vedere fenomene sociale din spaţiul urban, în discontinuitate cu orice fel de "fapte tradiţionale" petrecute sau presupuse a avea loc în lumea rurală. Titlul asumă această răsturnare tematică şi poziţionează volumul în contextul academic şi epistemologic al antropologiei din România, ştiut fiind că aceasta nu a pătruns decât foarte recent în oraş.


Partener: Cărtureşti MŢR

Parteneri media: 24-Fun, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus