martie 2010
Eteatru.ro - Teatru radiofonic, non-stop
De la 1 aprilie 2010, repertoriul site-ului www.eteatru.ro cuprinde piese de teatru al căror protagonist este Florian Pittiş (Nunta lui Figaro de Beaumarchais, Levantul de Mircea Cărtărescu, Meditaţiile Ritei de Willy Rusell, Ospătăria La regina Pedauque de Anatole France, Ciulinii Bărăganului de Panait Istrati şi Dulcea pasăre a tinereţii de Tennesse Williams), adaptări radiofonice după operele lui Mircea Eliade (Nouăsprezece trandafiri, Coloana nesfîrşită, Pe strada Mîntuleasa, Iphigenia, Noaptea de Sînziene), spectacole regizate de Elena Negreanu (Medeea de Euripide, Kathleen de Dorothy Leight Sayers, Criză în barou de Gib Mihăescu, Să îmbrăcăm pe cei goi de Luigi Pirandello, În pană de Friederich Durrenmatt, Jocul amăgirii de Pierre Corneille, Era armoniei de Roger Richard) şi o parte din marile piese de teatru ale lui Tennesse Williams (Dulcea pasăre a tinereţii, Un tramvai numit dorinţă, Noaptea iguanei, Orfeu în infern, Menajeria de sticlă).

Fluxul de spectacole radiofonice difuzate la cererea vizitatorilor site-ului - iubitori de teatru radiofonic cuprinde două importante dramatizări oferite în serial: Omul fără nume - scenariu radiofonic de Costin David după romanul istoric Relatare despre regele David, de Stefan Heym şi O zi mai lungă decât veacul de Cinghiz Aitmatov.

Nu rataţi nici seria de 15 episoade dedicate zeilor din Olimp al căror inconfundabil povestitor este Florian Pittiş.


Concurs

De la 1 până la 30 aprilie 2010, dacă vizitaţi site-ul www.eteatru.ro, găsiţi, în fiecare zi, câte un monolog al unui personaj din piesele lui Shakespeare. Trebuie doar să ascultaţi înregistrarea şi să recunoaşteţi interpretul. Puteţi câştiga CD-uri cu variantele radiofonice ale pieselor lui William Shakespeare apărute la editura Casa Radio.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus